Share |

„Великденско градче“ във фоайето на Община Благоевград

Великденско градче

Пъстро „Великденско градче“ бе открито днес във фоайето на Община Благоевград. Началото на инициативата постави заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова.

„Пред прага на едни от най- светлите християнски празници, каква по- голяма красота от тази, изложена в Община Благоевград. За втора поредна година, „Великденско градче“ ще радва жители и гости на града. Инициативата дойде от идеята, че всяка детска градина прави своя великденски кът по един красив и уникален начин. Знаейки с какво нетърпение децата очакват тези дейности, ние решихме да ги покажем на хората, защото всичко е изработено с много любов и труд“, каза в приветственото си слово зам.- кметът Христина Шопова. Тя благодари на екипите на детските заведения от Благоевград, че подкрепят децата и пожела здраве и светли християнски празници.
Богата програма от песни, танци и стихотворения, представиха възпитаниците на ДГ „Синчец“, ДГ „Мак“, ДГ № 12 „Алени макове“, ДГ № 1 „Ведрица“ ДГ № „Детски свят“, ДГ № 3 „Детелини“. Гостите и посетителите на Община Благоевград с интерес разгледаха изработените, от сръчните ръце на малчуганите, символи на празниците Лазаровден, Цветница и Великден.
„Великденско градче“ е инициатива, която има за цел да запознае децата с традициите и обичаите, свързани с предстоящите празници. Празничният кът ще остане достъпен за жителите и гостите на града до края на Великденските празници.

eXTReMe Tracker