Share |

Великденска програма на Община Благоевград

„Работилничка за усмивки“, „Лов на великденски яйца“ са само част от изненадите за Великден в Благоевград

Община Благоевград е подготвила богата и интересна програма за Великденските празници. Началото ще бъде поставено утре, от 17 .00 до 18.00 часа на площад „Македония“. В красиво украсените къщички ще отвори врати „Работилничка за усмивки“.

Великденската работилничка е дело на Куклен театър- Благоевград. В нея, всички желаещи деца, ще могат сами или с помощта на художника Миглена Методиева да изработят цветни изненади и картички по случай светлия християнски празник- Великден. Щафетата на изненадите ще поеме Градска художествена галерия на 12 април. От 10.00 до 14.00 часа, отново на площад „Македония“, ще отвори Великденска работилница. С помощта на специалистите от галерията, малчуганите ще научат интересни факти за празника и ще изработят цветни и пъстри картини и картички. От 17.30 часа започва Великденски концерт с талантите от Народно читалище „Никола Вапцаров- 1866“.

Великденската програма на Община Благоевград ще продължи на 13 април с работилница на възпитаниците на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград от 16.00 до 17.00 часа. С музика и танц, те ще поздравят всички жители и гости на града по повод празниците. Една от най- любимите и харесвани инициативи, които Община Благоевград организира за Великден -„Лов на великденски яйца“ започва от 17.30 часа на площад „Македония“. Разбира се, и тази година ще има награди за всяко намерено яйца. Подаръците са осигурени от партньорите на Община Благоевград- книжарница „Хермес“, Ларго мол и магазин за обувки „Тенденз“.

eXTReMe Tracker