Share |

„Кралете на запада“ събира брейк танцьори в Благоевград

Национален брейк турнир под мотото „Кралете на запада“ ще се проведе за четвърта поредна година в Благоевград. Брейк танцьори ще показват умения и ще забавляват жители и гости на града. Организатори на събитието са Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Пластика, акробатика, фрийзове и много емоции обещава срещата на най- добрите в уличните танци през последната събота на месец април (29. 04.17 г). В 13:00 часа в Младежки дом- Благоевград ще се проведе открит урок. Състезанието ще продължи с квалификации в 15:30 часа в кафе „Target”, където ще бъде и главното събитие, което ще започне в 19:00 часа.

В тазгодишния Национален брейк турнир ще има битки в два стила. Първата ще бъде 1 срещу 1 в брейк битка, а втората 1 срещу 1 в All style (всички стилове). За всеки стил ще има жури от по един човек. За брейк битките ще съдийства Маргарит Петков, известен като Fuego, а за All style битката оценки ще дава Яница Станкева с псевдонима Yani.

От всички участници в „Кралете на запада“ ще бъдат избрани 16 души за всеки стил. Топ 16 ще се борят за първо място и парична награда. Очаква се да пристигнат брейкъри от цяла България- Дупница, Перник, София, Пловдив, Пазарджик, Видин, Враца, Варна и други.

По време на танцовото състезание ще има графит изпълнители, които ще рисуват на свободна тема на фонтаните пред кафе “Target”.

Брейк танците имат именувани движения и голям арсенал от основни стъпки, които обикновено се усвояват от начинаещите и се развиват от напредналите. Майсторите постигат ниво на собствен стил, който евентуално би могъл да повлияе на цялостното развитие на танца.

Интересът към тези танци става все по-голям, а танцьорите все по-отдадени на работата си.

eXTReMe Tracker