Share |

Национален фестивал на любителския театър – „Мехомия“ 2017 стартира в Разлог

От 7 до 9 септември Разлог ще бъде домакин на любителското театрално изкуство

За първа година, но с идея това да се превърне в традиция, в Разлог ще се проведе Национален фестивал на любителския театър „Мехомия“ 2017. Инициативата е на кмета на общината инж. Красимир Герчев и председателя на Съюза на читалищата в България г-н Николай Дойнов. Театралният празник ще се проведе и със съдействието на Министерство на културата. Председател на колектива на журито е директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин.

Откриването на фестивала ще бъде на 7 септември от 18.00 ч. с постановката „Госпожа министершата“ на Стефан Радков, представена от Любителски театрален състав към НЧ "Наука - 1901", в град Ябланица.
На 8 септември ще бъдат представени две постановки от 18.00 ч. „Криворазбраната цивилизация“ и от 20.00 ч. „Жена ми е светица“ на Театрален колектив към НЧ „Отец Пайсий – 1893“ – град Велинград, с режисьор Мариус Донкин и Театрален колектив при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ град Трявна, с режисьор Никола Узунов.
„Любовен лабиринт“ и „Не всеки крадец е мошеник“, съответно от 18.00 ч. и от 20.00 ч. са финалните постановки на театралния фестивал. Постановката „Любовен лабиринт“ от Жак Жиняк е реализирана от Театрална трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови Пазар. Този театър представя България в световната асоциация на театралите любители. Втората постановка е „Не всеки крадец е мошеник“, която ще бъде представена от Самодейния театрален състав при НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог. Режисьор на постановката е Велина Кулина.
Входът за всички постановки е свободен.

eXTReMe Tracker