Първа копка на лот 3.1 от АМ "Струма"

За да бъде изцяло завършена АМ „Струма“ трябва да си дадем сметка, че тя е обект от национално значение и че човешкият живот е по-ценен от живота, на което и да е защитено растение или животно. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на първата копка на лот 3.1 от магистралата към Гърция.

Министър Московски апелира всички да бъдат мъдри и отговорни при предстоящите обществени обсъждания на ОВОС за оставащите участъци от проекта. Наше задължение като европейска държава е да не позволим забавянето на изпълнението на оставащия участък от аутобана, защото това е една от основните принципи на Европейския съюз – свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги“, категоричен бе Московски.

Ивайло Московски подчерта готовността на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да продължи да полага максимални усилия магистралата до Кулата да стане факт.

Лот 3.1 на АМ „Струма" е с дължина 12,6 км. Стойността на строителните дейности възлиза на близо 167 млн. лева с ДДС и се финансира по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.