Share |

Благоевград става домакин на състезание по планинско колоездене

Община Благоевград, съвместно с „ЛФФ Ендуро Благоевград“ организират състезание по планинско колоездене. Надпреварата започва на 21 октомври /събота/ от 09:30 часа и ще продължи в неделя / 22.10.2017/. Трасето, по което ще се провежда планинското колоездене, обхваща района на парк „Бачиново“ и землището на селата Делвино и Дъбрава.

Първият ден от планинското състезание ще започне с регистрация от 09:30 часа и ще продължи със свободни тренировки по етапите. В 18:30 часа ще бъде дадена техническа конференция. В неделя от 09:30 часа започва надпреварата, която се очаква да приключи около 16:00 часа. Веднага след това ще бъде церемонията по награждаване на победителите.
Спортната инициатива ще се проведе в четири състезателни етапа. Първият етап е в посока село Дъбрава - изкачване. Два спускащи етапа тръгват от района на язовира над село Дъбрава в посока парк „Бачиново“ и два, които ще тръгнат от района на село Делвино и връх Ореляк, в посока базата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Старт-финалната зона ще бъде разположена около Пъмп-трак „Бачиново“.

Това е шестият, последен, кръг от Българските Ендуро Серии. С него официално ще бъде закрит състезателния сезон по колоездене в България.  Във вело дисциплината, която е част от финалния кръг участие ще вземат 100 състезатели на възраст между 16 и 55 години.

Планинското колоездене е един сравнително нов спорт за България, който печели все повече почитатели. В родината на този спорт- САЩ той се практикува от години. Неговото начало е през 70-те години на ХХ век в Калифорния,където се появяват ентусиасти, които преправят колелата си, като им слагат дебели гуми и други подобрения , за да могат да се спускат с тях по склоновете на планините.

eXTReMe Tracker