Share |

Коледните светлини грейнаха в Благоевград

Традиционно хилядите лампички на 25-метровата елха на площад „Георги Измирлиев“ бяха запалени от кмета Атанас Камбитов, който бе придружен от 5-годишната Влади, пременена като ангелче.

И тази година Дядо Коледа пристигна по нетрадиционен начин - не с шейна, а изненадващо се появи на мотор и зарадва всички, които с трепет го очакваха. Белобрадият Старец стигна до сцената, придружен от Снежанка и джуджетата. От небето заваляха безброй блещукащи снежинки, които обгърнаха центъра на града с магия и вълшебство.

Водещи на празничната програма бяха актьорите Игор и Иван. За доброто настроение се погрижиха София Арабаджиева и вокално студио „Фа Диез“ с ръководител Христина Палева, Детска вокална група „Смехоранчета“, Балетна школа „Кроазе“, Музикално училище „Престо“ и много други млади таланти от Благоевград.
Преди музикалната празнична програма на сцената на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград от Съдебната палата започна приказно шествие с духов оркестър – възпитаници на Севдо Николов, в шествието участваха и мажоретките от мажоретен състав „Бижу“, имаше и атракциони на кокили.
Празникът бе съпроводен и от пищна заря, която озари небето над града и сложи край на тържеството.

eXTReMe Tracker