Share |

Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“

Допълнителните мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ вече са завършени. Същите бяха набелязани по време на извънредно заседание на Комисията по безопасност на движението, миналата седмица, а кметът Камбитов определи краен срок за приключване – 18.12.2017 г. 

Изградени са два броя изкуствени неравности, на 30 метра от пешеходните пътеки, като между т. нар. „спящи полицаи“  паркирането е забранено. Направена е и нова повдигната пешеходна пътека срещу Второ студентско общежитие, която е маркирана в два цвята. По продължението на улицата са поставени допълнителни светлинни знаци с автономно ел. захранване, указващи, наличието на пешеходни пътеки. Освен това „зебрите“ са осветени допълнително с прожектори. Вече е извършена обстойна проверка на тротоарите по улица „Славянска“ и в съседство, като служители на „ЧЕЗ – България“ отремонтираха шахтите, с нарушена цялост.  

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов стартира и процедура по премахване на всички навеси на търговски обекти, които са изградени върху общински площи. 

eXTReMe Tracker