Share |

Ще има 25 нови дървета в Благоевград

Община Благоевград започна кампания по облагородяване на дървесни видове в града. Залесяването ще подмени изсъхнали дървета, които са болни, с нови такива. Наети са машини, с които ще се премахне кореновата система на дърветата, за да може веднага на тяхно място да бъдат поставени новите видове. Те са осигурени компесаторно от строителни фирми в Благоевград.

25 красиви, нови дръвчета ще бъдат засадени на няколко места- ул. „Димитър Талев“, площад „Македония“, ул. „Васил Коритаров“, „Арсени Костенцев“, ул. „Мизия“, „Сандо и Петър Китанови“ и по ул. „Тодор Александров“. Те са от видовете явор шестил „Кълбовиден“ (Acer platanoides 'Globosum'), ликвидамбър/Амброво дърво (Liquidambar styraciflua), червенолистна японска вишна(Prunus serrulata 'Royal Burgundy) и офика (Sorbus aucuparia).

Отрязването и премахването на дърветата ще се извърши от правоспособни специалисти, при спазване на необходимата техника за безопасност.

Преди три дни служители на Община Благоевград, РИОСВ и РСПБЗН направиха оглед в района на четири дървета, които бяха залети с препарат, с неясен към момента произход. Теренът е ограден с обезопасителни ленти. От почвата, намираща се в зелената площ на централния площад „Георги Измирлиев“, се отстранява горният слой, като проба от същия ще бъде изпратен за анализ.

eXTReMe Tracker