Share |

„Училищна панорама 2018“ в Благоевград

Учебни заведения и образователни школи представят дейността си

Шестото поредно издание на „Училищна панорама“ бе официално открито в центъра на Благоевград. На площад „Македония“ десетки родители и деца застанаха пред шатрите, където училища от Благоевград и езикови школи и занимални представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.

Инициативата бе открита от Симона Митова, началник на отдел „Образование“ в Община Благоевград и Ивайло Златанов, началник на РУО. В тазгодишното издание на „Училищна панорама“ участие взима и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представители на Центъра обясняват и разясняват за школите, които предлага Центъра, за възможностите, които дава на подрастващите, както и целите им да развиват таланта в малчуганите.

Участие взеха още ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов”, ПГТЛП „Гоце Делчев“, ПГИ „Иван Илиев“, НХГ гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев”, ПГСАГ „Васил Левски”, II ОУ „Димитър Благоев”, Средно училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, III ОУ „Димитър Талев”, V СУ „Георги Измирлиев”, XI СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, VII СУ „Кузман Шапкарев” и Езиков център „LinguaMundi”.

Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар. Това ще помогне на всеки заинтересован информирано и мотивирано да направи своя избор, а отговорността на педагозите да бъде споделена от родители, държавни институции, извънучилищни организации, кариерни консултанти.

eXTReMe Tracker