Share |

Новини от "Здраве"

След общопрактикуащите лекари, сдруженията на общинските и частните болници обявиха, че започват подготовка за национални протестни действия.

Предходната седмица областният управител Бисер Михайлов проведе работна среща с директорите на лечебни заведения и с представители на здравните институции на територията на област Благоевград, на която бяха разгледани всички становища от заинтересованите страни, във връзка с принципния проект на Националната здравна карта.

На 2-ри октомври, петък, на площад “Георги Измирлиев” в Благоевград, се проведе деветата, предпоследна поред анкета от Националната кампания за проучване здравето на българина „За нашето здраве“.

В Благоевград на 02-ри октомври, петък, ще се проведе проучване “За нашето зраве”, като част от Националната кампания за проучване здравето на българина.

В началото на месец Ноември, "МБАЛ - Благоевград" АД закупи модерен ехограф за
Спешно Отделение, който да повиши качеството и бързината на работа.

Ремонтът включваше обновяване на коридорите и болничните стаи, които бяха в окаяно състояние и неремонтирани от поне 20 години.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе гост на откриването на втория блок на МБАЛ „Пулс”.

На 29.09.2014г. /понеделник/ от 12:30 часа ще се състои откриване на втория блок на МБАЛ „Пулс”.

Във връзка с промяна на нормативната уредба, „МБАЛ – Благоевград” АД търси да назначи специалисти за работа в ТЕЛК

Днес 04.09.2014г. се сключи договор за доставка на нова апаратура за Урологично отделение на „МБАЛ – Благоевград” АД.

Най-голямата смърчова гора на Балканския полуостров и най-високото дърво в България - 75-метров смърч, успяха да видят при посещението си в резервата „Парангалица” ученици от Благоевград и членове на Клуб за здраве „Бодрост”.

Ремонтът включваше обновяване на коридорите и болничните стаи и на двата етажа, като същият се извърши с персонал на лечебното заведение.

Днес бе направена доставка на нов Ехограф за високо специализирана кардио-васкуларна диагностика за нуждите на Кардиологично отделение на „МБАЛ – Благоевград” АД.

Ръководството на „МБАЛ – Благоевград” получи положителен отговор от Администрацията на Президента на Република България, относно подадено заявление за закупуване на медицинска апаратура със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа”.

Обновяването на Детско отделение в МБАЛ – Благоевград върви с пълна сила.

Българска Асоциация за Невромускулни заболявания /БАНМЗ/ представи резултатите от мащабната информационна кампания, която реализира през 2013 и 2014 година.

2 057 домашни животни и неваксинирани кучета и котки бяха обхванати в рамките на цялостната кампанията за мерки срещу разпространението на болестта „бяс“ в община Благоевград.

Сключени са необходимите договори със здравната каса, както и договорите за лекарства и консумативи, които са необходими за работа на отделението.

„Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград”, бе домакин на междуобластна работна среща между представителна извадка на регионалната колегия от управителния съвет на „Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи” (БАПЗГ) от всички болници в Област Перник и старшите сестри на всички отделения на „МБАЛ – Благоевград”.

Синът на пациентка, собственик на фирма за осветителни тела, подари над 50 осветителни пури за да може да бъде обновено цялото осветление на Спешното приемно отделение.

Отделението по Урология отпразнува своя 30-ти рожден ден. Главен организатор бе началникът на отделението д-р П. Узунов, като лично посрещаше гостите на събитието.

Днес, в МБАЛ – Благоевград се проведе редовно общо събрание на акционерите, на което се прие отчета за медицинската дейност на лечебното заведение за 2013 г.

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в „МБАЛ – Благоевград” се сдоби с чисто нова и модерна апаратура.

eXTReMe Tracker