Share |

Новини от "Икономика"

Успешно приключиха техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим. От 13.00 часа на 09.04.2018 г. (понеделник) е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) по всички ГКПП и системите работят нормално.

Допустими за кандидатстване за безвъзмездната финансова подкрепа са земеделски стопани до 40 – годишна възраст, в това число физически лица, еднолични търговци и ЕООД. Проектите трябва да водят до подпомагане създаването на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства или поемането от млади хора на вече съществуващи стопанства, както и да насърчават заетостта и създаването на работни места.

Българските фермери ще бъдат по-конкурентоспособни, само ако обединят усилията и се кооперират. Това заяви Даниел Панов – председател на Управителния съвет /УС/ на Националното сдружение на общините /НСОРБ/ и кмет на община Велико Търново по време на съвместно заседание на Комисиите по земеделието и храните и по регионална политика в Народното събрание.

Над 32 000 защитени имена на географски, културни забележителности и държавни институции бяха разгледани и одобрени от Обществения съвет по информационни технологии и управление на интернет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Бритиш Американ Табако (БАТ) с радост обявява, че прави значителна инвестиция в България и подписва договор за закупуване на водещи марки от „Булгартабак“.

По окончателни данни произведеният брутен вътрешен продукт (БВП) за област Благоевград през 2015 година е 2 479 млн. лв. Това нарежда областта на 7 място в страната.

Системи за мониторинг и мениджмънт на енергийното потребление, решения за идентифициране, оценка и реализация на нови възможности за пестене на енергия, енергоспестяващи машини и апарати - това са само част от „експонатите” в специализирания камион за енергийна ефективност на технологичния концерн Siemens.

Европейската комисия даде зелена светлина на сделката по придобиването на bTV от американския медиен гигант "Тайм Уорнър".

Новата услуга „Пощенски Изи Кредит” ще бъде достъпна в мрежата на „Български пощи” ЕАД от 8 май тази година.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството обявява процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова "Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие II".

България е една от двете държави в Европа, които преминаха успешно тестовете и процедурите за свързване на националните си бази-данни към Европейския регистър на предприятията за автомобилни превози (ERRU).

За поредна година ОП „Транспорт“ е оперативната програма с най-много разплатени и договорени средства в България.

За първи път ще бъде създаден единен туристически бранд за дестинация България с ясно позициониране на страната, единни послания и символи, основани на сериозни маркетингови изследвания, заяви днес заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на среща с медиите.

Сивият сектор намалява със 7 пункта през 2012 г. в сравнение с 2010 г., каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес на международна конференция

Това съобщи днес в София заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на откриването на информационните дни за схемите „На път” и „Ново работно място” на ОПРЧР.

През настоящата година се навършват 200 години от основаването на най-старото известно Софийско браншово търговско-бакалско сдружение „Три светители“ през 1812г., с което е поставено началото за обединяване на гилдията на търговците в България.

Цената на електроенергията ще се повиши поне с 3-4 % от юли 2013 г. заради увеличение на добавката за зелена енергия, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Днес завърши едноседмично обучение в Арбитражния съд към БТПП на г-жа Татяна Щерьова, от Арбитражния съд към Стопанската палата на Македония.

Меморандум за сътрудничество в областта на труда и социалната политика подписаха днес в Лондон министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия Марк Хобън.

Google анонсира нов нискобюджетен ултра тънък лаптоп, определян като "компютър за всеки”.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие в неделя, 21 октомври 2012 г., информационно-трудова борса за български студенти в Лондон.

Българо-индийски бизнес форум се проведе днес, 15 октомври 2012 г. в Делхи. В него участваха български компании, придружаващи министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев

От 15 октомври 2012 г., във всички бюра по труда в страната стартира приемът на документи по проект „Аз мога повече”.

Intel Corporation и нейни партньори производители на оригинално оборудване (OEM) обявиха днес първата вълна от нови дизайни на таблети и convertible таблети.

eXTReMe Tracker