Share |

Новини от "Култура"

Изключително вдъхновяваща, за жители и гости на благоевградското село Дъбрава, бе третата вечер от рок предизвикателството The Brava fest volume 3. Джон Лоутън и легендарните Б.Т.Р закриха изданието на фестивала.

Броени дни остават до най-голямото и очаквано музикално събитие в България- “Francofolies. Благоевград 2017“. Събитието, което превръща в световна музикална сцена Благоевград, ще се проведе на 17 юни, а началният час е от 17.30 часа.

Легендарната рок група „Сигнал” идва в Благоевград. Концертът ще бъде на 26 април (сряда) в зала „Яворов” от 19:00 часа. Многобройните фенове на рок бандата ще станат свидетели на мащабното шоу

На 27.04.17г. /четвъртък/, от 19:00ч. Драматичен театър „Н. Вапцаров”- Благоевград гостува в Дупница с комедията „Секс по английски” по Рей Галтън и Джон Антробс.

На Велики четвъртък /13 април 2017г./ Камерна опера- Благоевград ще зарадва жители и гости на Благоевград с един интересен и различен „Великденски концерт“.

Нарастващата агресията между деца и между ученици е проекция на агресията в обществото ни. Вековната българска традиция повелява семейството да възпитава в толерантност своите деца, да изгражда ценностната система на почит и уважение, на търпение и смиреност, на дълг и съпричастност.

На 15.11.16г. /вторник/, Родопски драматичен театър „Н.Хайтов”- Смолян гостува в Благоевград с две представления.

57 произведения са подредени в Обща изложба, посветена на Св. Лука, покровител на художниците.

Програма, наситена с премиери, открива сезона в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

44 картини ще бъдат подредени в живописна изложба, която предстои да бъде открита в Градска художествена галерия – Благоевград.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри изложбата „Живописна технология в съвременното изкуство“, подредена в Градска художествена галерия – Благоевград.

Емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“ завладява Франция с български фолклор и характерни за Пиринския край песни и танци.

В Благоевград започва V Национален пленер по живопис „Живописна технология в съвременното изкуство“.

Двудневният фестивал Bansko Beat се проведе на централния площад в гр. Банско за втора поредна година, този път на 15-ти и 16-ти юли.

Директорът на Градска художествена галерия – Благоевград и известен художник Иван Милушев е сред призьорите в Международно триенале на акварела – Варна 2016.

Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград ще отбележи 166-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература с представлението „ДВУБОЙ”.

От 24 до 30 юни в Разлог ще се проведат Петите Театрални празници „Звездите на театъра“.

Преглед на театралните школи „Талантино“ за четвърта поредна година събира младите таланти на българската театрална сцена.

Близо 25 000 души от България и чужбина пяха и танцуваха с ЗАЗ и Нувел ваг на грандиозен концерт в рамките на втория фестивален ден на Франкофоли Благоевград.

„Еко арт фестивал за съвременното изкуство 2016” ще бъде открит в Благоевград.

Нестихващи аплодисменти предизвика танцовият спектакъл „Мистерията Еньовден“ в Благоевград.

Бурни аплодисменти за емоционалния и силен финал на четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия- Територия за млад театър“ в Благоевград.

„Нещо хубаво трябва да се случи”, пее Дино Мерлин, и за нас, неговите почитатели, то ще е неминуемо, заради изявата му на Балкански фестивал „Бохеми” 2016-та, в Банско.

На специална пресконференция по повод III-ти Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, която ще се проведе на 16 май 2016 от 11.00-15.00ч.-, Главният координатор на Национално движение „Русофили“ в Благоевград – Юлиян Гошев и Секретаря на НЧ Н.Й.Вапцаров – 1866“ – Благоевград дадоха информация за благоевградската общественост за неговото провеждане, организация и цели.

eXTReMe Tracker