Share |

Новини от "Страната и света"

За осма поредна година, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира конкурс за учениците от цялата страна на европейска тематика.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов участва в XI годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България.

Министерство на икономиката стартира проект „Техностарт 2- Насърчаване на иновационната активност на младите хора“, като отпуснатите средства са на обща стойност 297 000 лв., съобщават от Областен информационен център – Благоевград.

Общо 350 милиона лева ще бъдат инвестирани за научни изследвания и технологично развитие по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ чрез обявените тази седмица 2 процедури - „Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения“ и „Изграждане и развитие на центрове за компетентност“, съобщават от Областен информационен център – Благоевград.

В местността Яворова поляна над с. Говедарци днес, дирекция „Национален парк „Рила“ организира инициатива в чест на 60-годишнината от рождението на Мими Праматарова – първият директор на НП „Рила“.

Вашингтон - В столицата на Щатите стартира Годишната среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група за противодействие на тероризма (TAG).

Посетителска група от България е на двудневна визита в Брюксел по покана на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в нея Мария Габриел.

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел бе удостоена с високото отличие „Евродепутат на годината 2016“ в категория „Развитие“ на специална церемония в Брюксел.

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел организира представяне на уникалните дадености на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции в сърцето на Европа.

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент относно евро-средиземноморските отношения Мария Габриел участва в дебата със специалния представител на генералния секретар на ООН за Либия Мартин Коблер, проведен в Комисията по външни работи.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и народният представител на ПП ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева са на официално посещение в Москва.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе изран за член на Управителния съвет на Сдружението на българските общини.

По идея на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, деца от Благоевград изработиха тематични картички и мартеници за чуждестранните членове на Европейския парламент.

Обединението около любовта към книгите е изключително силен сигнал, който България изпраща към Европа и света. Националната кампания „Читател на годината 2015“, която обедини всички – читатели, автори, библиотеки и институции, е ярко доказателство за приноса на страната ни за културното и духовно наследство на Европа и света. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел.

Престижни статуетки за развитието на туристическата индустрия на Балканите бяха връчени на зам.-кметовете на Пловдив и Банско - Стефан Стоянов и Александър Мацурев, на тържествена церемония в София.

С одобрението на 92% от евродепутатите, Европейският парламент прие инициираната от Андрей Новаков резолюция за намаляване на административната тежест при работата с европроекти.

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел взе участие в пленарен дебат с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Фредерика Могерини, посветен на резултатите от двете срещи на високо равнище: срещата на върха между ЕС и Африка по въпросите на миграцията във Валета и Г-20 в Анталия.

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща на страните-членки на Централноевропейската инициатива, която се провежда в гр. Триест, Италия.

От 2 до 13 ноември шофьорите ще могат да проверят абсолютно безплатно изправността на светлините и гумите на автомобилите си в специализираните сервизи на СБА и Мото-Пфое.

ЕС трябва да гарантира по-ефективно, модерно и бързо управление на границите си, като засили процедурите за проверка на контролните пунктове. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел при обсъждането в пленарна зала на пакета „Интелигентни граници” с комисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Жените имат потенциал да бъдат движеща сила в процесите за справяне с днешните предизвикателства, които стоят пред Европейския съюз. Европа не може да върви напред, ако способностите на половината от нейните граждани стоят неизползвани. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел по време на Втората политическа академия на Жени ГЕРБ в Сливен.

Благоевград е сред първите три общини, която ще бъде финансирана по схема „Независим живот” на ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014- 2020г.

Представители на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" се срещнаха с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева заради скандалния начин, по който се изготвят новите планове за управление на Природен парк Витоша и националните паркове Рила и Пирин.

Народните представители от ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева и Кирил Котев дискутираха на среща с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова безопасността на един от най-натоварените участъци по главен път Е79 в района на Кресна.

eXTReMe Tracker