Share |

Депардийо със собствена верига ресторанти в Русия

Първата закусвалня ще бъде открита в Санкт Петербург, а следващата ще е в Москва. Актьорът планира и разширение на веригата на по-късен етап. В ресторантите ще се предлага предимно скара, разкрива самият Депардийо.

"Веригата ще функционира на принципа на франчайзинга. Вече продадох правата на заинтересовани руски предприемачи. Аз няма да участвам пряко в управлението на заведенията. Просто експортирам френско ноу-хау", казва Депардийо, за когото това не е първият опит в ресторантьорския бизнес.

Актьорът е собственик на френската кухня La Fontaine Gaillon, базирана в Париж. Депардийо освен това притежава агенциятата за недвижими имоти Cogimmo, винарската изба и бутик за нита La Cave a Gerard /"Пещерата на Жерар"/, както и хотела Cyran R плюс авиокомпания със същото име, чийто авиопарк се се състои от един-единствен самолет.

През януари 2013 г. Жерар Депардийо получи руско гражданство, като руският му паспорт бе връчен лично от президента Владимир Путин. Актьорът взе гражданство заради "данък богатство" в родната си Франция, достигащ до 70% от доходите.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/depardiiio-aktyorut-restoranti-1406964.html#ixzz2zbw...


eXTReMe Tracker