Share |

Краят на Вселената ще е началото на нова

Видеото пренася зрителя през времето след трилиони години, в епохата, когато на нашата планета животът ще загине, пише The Daily Mail.

Джо Хънсън е авторът на филмчето „Далечното бъдеще на Вселената". Според него след 100 хиляди години разположението на Земята в Млечния път ще е променено до такава степен, че съзвездията в нощното небе ще изглеждат по съвсем различен начин. В рамките на 500 хиляди години на Земята има вероятност да падне голям астероид. Този катаклизъм ще доведе до пълна промяна в земния климат.

След 600 милиона години, заради прекомерна концентрация на въглерод в земната кора, фотосинтезата на Земята ще стане невъзможна.

След милиард години животът ще изчезне, тъй като сгорещяващото се Слънце ще изсуши океаните и ще изгори цялата растителност.

След 4 милиарда години Млечният път ще се слее с галактиката Андромеда, но заради огромното разстояние между звездите това едва ли ще доведе до титанична катастрофа. Ще се сблъскат само шест от трилиони звезди, разположени в двете галактики.

След още 3,9 милиарда години Слънцето ще започне да се разширява и ще погълне Меркурий и Венера. 9,5 милиарда години по-късно светилото ще се превърне в бяло джудже.

Мащабните промени в цялата Вселена ще стартират след 150 милиарда години. Заради разширяването на Вселената всички галактики ще се отдалечат от Млечния път дотолкова, че няма да се виждат от Земята, ако тя изобщо съществува по това време, пише Списание 8.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/zemyata-vselenata-miliarda-1411447.html#ixzz32RHIGknB


eXTReMe Tracker