Гоце Делчев

Благоевград и България днес се прекланят пред делото и идеалите на Гоце Делчев – един от най-значимите български революционери и ръководител на борбите за освобождението на Македония и Одринска Тракия от османско иго.

На 4 февруари 2022 г. се навършват 150 години от рождението на великия българин Гоце Делчев. Нашият град е неразривно свързан със съдбата на него и неговия род. Тук е погребан неговия баща, тук почиват костите на много от неговите сродници.

Общинското ръководство, общественици и граждани положиха венци и цветя на паметника на един от най-великите синове на българския род.

Благоевград отбеляза 117 години от смъртта на революционера Гоце Делчев.

С почетно шествие благоевградската общественост ще отбележи 115 години от смъртта на Гоце Делчев. То ще бъде разделено на два лъча, които ще преминат по централните улици на Благоевград и ще се слеят на площад „Македония“.

Фирмата на депутата Тодор Радулов от БСП „Сградостроител” АД – Гоце Делчев при неясни правила е спечелила поръчка за ремонт на централен довеждащ водопровод и водохващане „Туфча“ на река Туфча в землището на с.

Георги (Гоце) Николов Делчев е един от най-значимите български революционери. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по-късно известни като Вътрешна македоно-одринска революционна организация.

Церемонията бе организирана от Община Благоевград, а за да засвидетелстват признателност, цветя пред паметника на твореца поставиха главният секретар на Община Благоевград - София Янчева, председателя на ОбС–Благовград - Даниела Савеклиева и облас

Subscribe to Гоце Делчев