Share |

Материали за "АУБ"

Април 21, 2017

Параолимпиецът и трикратен световен шампион на скок дължина Михаил Христов ще награди победителите в уникалното по рода си спортно събитие на Американския университет в България.

Параолимпиецът и трикратен световен шампион на скок дължина Михаил Христов ще награди победителите в уникалното по рода си спортно събитие на Американския университет в България. Състезанието се организира за дванадесета поредна година и включва състезания в 16 различни дисциплини и много изненади. Олимпийските игри ще се състоят на 22-ри и 23-ти април на бейзболното игрище в парк Бачиново, Благоевград.

Април 20, 2017

Четвъртокурсничката Стела Иванова е президентският медалист на Американския университет в България за 2017 г. Тя бе наградена вчера на тържествена церемония в университета. Студентката завършва АУБГ със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и интердисциплинарна специалност по индивидуален учебен план „Крос-културни комуникации“.

Четвъртокурсничката Стела Иванова е президентският медалист на Американския университет в България за 2017 г. Тя бе наградена вчера на тържествена церемония в университета. Студентката завършва АУБГ със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и интердисциплинарна специалност по индивидуален учебен план „Крос-културни комуникации“.

Април 18, 2017

Церемонията за отличаване на изявени студенти на Американския университет в България е най-голямото събитие, което признава успехите на завършващите студенти.

Церемонията за отличаване на изявени студенти на Американския университет в България е най-голямото събитие, което признава успехите на завършващите студенти. Тази година събитието за връчване на най-голямата награда - президентският медал, ще се състои на 19-ти април от 19:30 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБГ.

Април 10, 2017

Eдинствената по рода си студентска Олимпиада, организирана от Американския университет в България, ще се проведе за 12-та поредна година.

Eдинствената по рода си студентска Олимпиада, организирана от Американския университет в България, ще се проведе за 12-та поредна година.

Събитието включва състезания в различни спортове, сред които са лека атлетика, маратон, волейбол, баскетбол, футбол, плуване, дърпане на въже и народна топка. Тържествената церемония по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои на 20 април. Два дни по-късно на 22 и 23 април ще се проведе АУБГ Олимпикс на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград.

Април 6, 2017

11 лектори от 9 различни страни ще бъдат част от TEDxAUBG. Събитието обединява лектори от България, Германия, Молдова, Америка, Турция, Гърция, Мексико и Виетнам.

11 лектори от 9 различни страни ще бъдат част от TEDxAUBG. Събитието обединява лектори от България, Германия, Молдова, Америка, Турция, Гърция, Мексико и Виетнам.

Те ще имат възможността да представят своите идеи пред студенти, професори и гости на тазгодишната конференция в Американския университет в България. Събитието от популярния формат ще се състои на 8 април от 11.00 часа в театъра “Д-р Карл Джераси” в Студентски център “Америка за България”.

Април 4, 2017

Панаирът дава възможност на студентите да се запознаят с фирмите и техните програми, да си създадат полезни контакти и да усетят на практика атмосферата при провеждане на интервю за работа.

Панаирът дава възможност на студентите да се запознаят с фирмите и техните програми, да си създадат полезни контакти и да усетят на практика атмосферата при провеждане на интервю за работа.

АУБГ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на такова събитие за 22-ви пореден път. Около половината от представителите на работодателите, които ще бъдат там, са възпитаници на университета.

Август 2, 2016

Четирима студенти от Русия, Израел и Словакия са големите победители в престижното математическо състезание, която се проведе в Американския университет в България (АУБ) от 25 до 31 юли.

Четирима студенти от Русия, Израел и Словакия са големите победители в престижното математическо състезание, която се проведе в Американския университет в България (АУБ) от 25 до 31 юли. Олимпиадата се организира от Юнивърсити колидж – Лондон в сътрудничество с АУБ.

Михаил Григорев от Московския институт по физика и технологии, Станислав Ершов от Санктпетербургския държавен университет, Мартин Водичка от Университет Коменски в Братислава и Том Калвари от израелския национален отбор от Университета в Тел Авив са математиците с най-високи индивидуални резултати в състезанието.

Април 4, 2016

Рекорден брой компании в търсене на млади таланти в Американския университет в България ще участват в тазгодишното издание на Панаира на професионална реализация.

Рекорден брой компании в търсене на млади таланти в Американския университет в България ще участват в тазгодишното издание на Панаира на професионална реализация. 56 топ компании са регистрирани до момента, сред тях са: Google, Deloitte, Musala Soft, Procter & Gamble, Coca-Cola, Фикосота, Walltopia, Hewlett Packard и др. Събитието ще се проведе в сряда, 6 април 2016 г., в студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ.

Ноември 19, 2015

Той отправи послание към университетската общност и приятелите на АУБ.

Ето и неговото послание към университетската общност и приятелите на АУБ: „Със съжаление Ви информирам, че се оттеглям от позицията си на президент на Американския университет в България, считано от края на месец юни 2016 г. През последната година и половина се привързах към университета, но лични семейни причини ми пречат да продължа да водя и представлявам университета в дългосрочен план.

Февруари 17, 2015

Да се радваш на различията, да почувстваш духа на всяка култура и да си толерантен към различните около теб, е мотото на Международната седмица, която се провежда в АУБ от 16 до 21 февруари 2015 г.

Да се радваш на различията, да почувстваш духа на всяка култура и да си толерантен към различните около теб, е мотото на Международната седмица, която се провежда в АУБ от 16 до 21 февруари 2015 г. АУБ е единственото място в България, където студенти от 40 държави делят не само класната стая, но и мястото, където живеят, ежедневните си занимания, бит и забавления. Международното разнообразие в АУБ се допълва и от преподавателите в университета, които идват от 5 континента.

Ноември 27, 2014

Следвайки американските традиции, общността на Американския университет в България ще отпразнува Деня на благодарността с традиционни ястия, споделени с приятели.

Следвайки американските традиции, общността на Американския университет в България ще отпразнува Деня на благодарността с традиционни ястия, споделени с приятели. Един от най-почитаните празници в Америка се пренася в Благоевград, където студенти, преподаватели и служители на университета ще могат да вкусят от пуйка с боровинков сос, пюре от картофи, пай от тиква и картофи на фурна и пай от тиква. И тъй като това е семеен празник, който американците празнуват със семействата си, събирайки се на едно място задружната общност на университета ще осигури домашния уют, свързван с този ден.

Ноември 14, 2014

Посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова ще изнесе публична лекция в Американския университет в България на тема: „От минало към бъдещето: посоки и пътища”.

Посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова ще изнесе публична лекция в Американския университет в България на тема: „От минало към бъдещето: посоки и пътища”. Лекцията ще се проведе на 14 ноември 2014 г. от 12:30 ч. в Библиотека „Паница“, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ, Благоевград.

Ноември 6, 2014

Служебният министър на образованието доц. Коларова ще бъде специален гост на дискусията „25 години след падането на Берлинската стена“ в Американския университет в България.

Служебният министър на образованието доц. Коларова ще бъде специален гост на дискусията „25 години след падането на Берлинската стена“ в Американския университет в България. Основни оратори на конференцията: проф. Януш Бугайски, старши експерт на отдел “Източноевропейски изследвания” към Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, водещ на политическите телевизионни програми, излъчвани на Балканите “Часът на Бугайски” и “Време за Бугайски”, и Филип Димитров, министър-председател на България (1992 г. – 1993 г.), посланик в САЩ (1998 г.

Октомври 20, 2014

Американският университет в България, Атлантическият клуб в България и фондация "Софийска платформа", с подкрепата на фондация "Фридрих Науман" организират публична дискусия на тема „25 години по-късно".

Американският университет в България, Атлантическият клуб в България и фондация "Софийска платформа", с подкрепата на фондация "Фридрих Науман" организират публична дискусия на тема „25 години по-късно". Събитието е част от инициативата "25 години свободна България" и е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. Дискусията ще се проведе в понеделник, 20 октомври, от 11 часа в Академичен център „Балкански“, аудитория „Андрей Делчев“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ. Регистрацията на участниците започва в 10:30 ч.

Октомври 20, 2014

Млади хора с предприемачески дух се състезаваха за най-добра бизнес идея на събитие в София, организирано от Американския университет в България и Junior Achievement.

Млади хора с предприемачески дух се състезаваха за най-добра бизнес идея на събитие в София, организирано от Американския университет в България и Junior Achievement. Шест отбора презентираха своите иновативни проекти пред жури с представители от Ernst & Young, Google, Launchub, Neveq и SAP Labs България. Сред публиката присъстваха членове на Настоятелство на АУБ и представители от бизнес средите.

Юни 24, 2014

Възпитаникът на Американския университет в България Влади Герасимов заедно с колегата си Желез Атанасов станаха първите „Златни лъвове“ на България на 61-ото издание на най-престижния международен фестивал за реклама Cannes Lions.

Възпитаникът на Американския университет в България Влади Герасимов заедно с колегата си Желез Атанасов станаха първите „Златни лъвове“ на България на 61-ото издание на най-престижния международен фестивал за реклама Cannes Lions. Влади и Желез печелят първото място измежду участници от 35 страни. На второ място е екипът от Австралия, а на трето – от Норвегия. Златните медали им бяха връчени на сцената лично от Амир Касай, CCO на DDB Worldwide.

Май 22, 2014

Настоятелството на Американския университет в България оповести, че Кевин Аспегрен е новият президент на университета.

Решението за избор на президент беше взето на редовна среща на Настоятелството на АУБ, провела се през уикенда в Благоевград. „Г-н Аспегрен се открои сред редица силни кандидати със своя опит в сферата на висшето образование, фокусирано върху практически форми на обучение, както и със задълбочените си познания за Източна Европа“, заяви г-жа Келър. Тя добави, че „членовете на Настоятелството са изключително доволни и щастливи да приемат г-н Аспегрен в семейството на АУБ и ще направят всичко възможно да осигурят необходимото за неговото успешно ръководство.

Април 7, 2014

Братята-близнаци от Сърбия Бобан и Иван Маркович са носителите на Президентския медал за 2014 г. на Американския университет в България.

Те бяха наградени на Церемонията за отличаване на изявени студенти, провела се вчера в университета. Близнаците завършват АУБ с две специалности – „Политически науки и международни отношения“ и „Бизнес администрация“. Двамата братя спечелиха Комисията по избор с множеството дейности, в които участват, със своята страст към образованието, както и с осъществяването на общественополезни проекти.

Февруари 17, 2014

Дистанцията в днешно време се преодолява чрез социалните мрежи в интернет. Хора от различни държави и приятели, разделени от дълги разстояния, използват съвременните технологии, за да поддържат контакт с близки и познати.

Дистанцията в днешно време се преодолява чрез социалните мрежи в интернет. Хора от различни държави и приятели, разделени от дълги разстояния, използват съвременните технологии, за да поддържат контакт с близки и познати.

Ноември 18, 2013

Режисьорът на нашумялата лента „Цветанка“ Юлиан Табаков гостува на Клуба за документални филми към Американския университет в България днес.

Режисьорът на нашумялата лента „Цветанка“ Юлиан Табаков гостува на Клуба за документални филми към Американския университет в България днес.

Ноември 12, 2013

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще изнесе лекция пред студенти на Американския университет в България. Темата е „По-добро бъдеще: Кой трябва да поеме инициативата?“.

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще изнесе лекция пред студенти на Американския университет в България. Темата е „По-добро бъдеще: Кой трябва да поеме инициативата?“. Президентът ще говори на английски език, като е осигурен симултанен превод на български.

Президентът на Републиката ще произнесе мотивираща лекция с цел да поощри стремежа за промяна у младите хора, както и да ги стимулира да дадат изява на лидерските си качества. Страната разчита на образовани и можещи млади хора, които да бъдат двигател на позитивната промяна в България и региона.

Октомври 22, 2013

Президентът на Американския университет в България д-р Майкъл Истън обяви намерението си да се оттегли от поста през лятото на 2014 г., както е посочено в споразумението от 2012 г., когато той прие предложението на Настоятелството да поеме президентския пост.

Президентът на Американския университет в България д-р Майкъл Истън обяви намерението си да се оттегли от поста през лятото на 2014 г., както е посочено в споразумението от 2012 г., когато той прие предложението на Настоятелството да поеме президентския пост. Това стана ясно на редовната октомврийска среща на Настоятелството на АУБ, провела се в Благоевград. С дълбока признателност към изключителната му дейност в полза на АУБ, настоятелите приеха молбата на президента. Д-р Истън има зад гърба си още един успешен мандат в АУБ – от 2005 до 2007 г.

Май 11, 2013

На тържествена церемония, на площад „Георги Измирлиев”, 201 студенти от 18 страни получиха дипломи. 21 студенти, от десетия випуск на магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри, също получиха отличие за своя упорит труд по време на обучението.

На тържествена церемония, на площад „Георги Измирлиев”, 201 студенти от 18 страни получиха дипломи. 21 студенти, от десетия випуск на магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри, също получиха отличие за своя упорит труд по време на обучението.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе почетен гост на 19 церемония по връчването на дипломите на випуск 2013 на Американския университет в България.

eXTReMe Tracker