Share |

Материали за "БСП"

Септември 4, 2014

Водачът на листата на „БСП Лява България” в 1-ви МИР Благоевград и бивш външен министър Кристиан Вигенин получи поздравителни писма от върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън и европейския комисар по разширяване и политика на съседство Щефан Фюле.

Водачът на листата на „БСП Лява България” в 1-ви МИР Благоевград и бивш външен министър Кристиан Вигенин получи поздравителни писма от върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън и европейския комисар по разширяване и политика на съседство Щефан Фюле.

Август 28, 2014

„БСП лява България” стартира кампания за парламентарните избори с желание да стигне до хората с конкретни решения и предложения за развитието на държавата и региона, заяви Кристиан Вигенин на брифинг с журналисти, на който представи листата на коалицията в област Благоевград.

„БСП лява България” стартира кампания за парламентарните избори с желание да стигне до хората с конкретни решения и предложения за развитието на държавата и региона, заяви Кристиан Вигенин на брифинг с журналисти, на който представи листата на коалицията в област Благоевград.

Август 15, 2014

На 14 август 2014 г. се проведе петото заседание на 47-та отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП Благоевград.

На 14 август 2014 г. се проведе петото заседание на 47-та отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП Благоевград. Номинации за народни представители в 43-то Народно събрание от 1-ви МИР получиха: Емил Костадинов, Владимир Пандев, Корнелия Нинова, Николай Бошкилов, София Гълъбова, Юлиян Гошев и Стефан Жеков. Предложи се листата да се води от досегашния народен представител Емил Костадинов, което обаче е решение на Националния съвет на БСП. Общият брой на номинациите на Общинската партийна организация на БСП беше 32, но 20 от тях си направиха отвод.

Юли 25, 2014

На заседание на 47-та отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП Благоевград се излъчиха номинации за председател на Националния съвет на БСП.

На заседание на 47-та отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП Благоевград се излъчиха номинации за председател на Националния съвет на БСП. Благоевградските социалисти решиха от общо тринадесет направени номинации от общинските партийни организации да редуцират изборът си до първите шест кандидатури по вишегласие. Номинациите за лидер на левицата са: Янаки Стоилов, Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Михаил Миков и Костадин Паскалев. Председателят на Областната структура на БСП Юлиян Гошев сподели, че трябва да се отдаде значимото на Сергей Станишев.

Юли 24, 2014

Днес от 18:00 часа в Регионалния исторически музей -Благоевград ще проведе общинска конференция на БСП Благоевград.

Днес от 18:00 часа в Регионалния исторически музей -Благоевград ще проведе общинска конференция на БСП Благоевград. Социалистите ще излъчат своите номинации за председател на Националния съвет на БСП. Лидерът на левицата ще бъде избран на конгрес на БСП на 27 юли /неделя/ 2014 г. в Националния дворец на културата.

Юли 17, 2014

Вчера вечерта МО на БСП Благоевград проведе своето заседание, където мадежите номинираха три кандидатури за председател на НС на БСП.

Вчера вечерта МО на БСП Благоевград проведе своето заседание, където мадежите номинираха три кандидатури за председател на НС на БСП. По първа точка от дневния ред председателят на Младежката организация – Антон Асиски, представи своя анализ на изминалите Европейски избори. Той насърчи млади социалисти да продължат да работят както до сега, дори и повече, за да може на предстоящите избори да се представят много по- добре.
Втора точка от дневния ред бе свързана с организацията за предстоящия традиционен събор на левицата.

Юли 12, 2014

Общинският съвет на БСП Благоевград реши да извади от състава си бившия областен управител Владимир Димитров.

Общинският съвет на БСП Благоевград реши да извади от състава си бившия областен управител Владимир Димитров. Причината за това решение е откритата принадлежност на Димитров към ПП АБВ, което е несъвместимо с членството му в БСП.
Владимир Димитров е бивш председател на БСП Благоевград и бивш Областен управител по време на управлението на тройната коалиция. Той беше и кандидатура на БСП за народен представител, но не успя да влезе в Парламента.

Юни 14, 2014

Областното съвет на младите социалисти се събра на заседание днес в Благоевград по повод 158-та годишнина от рождението на Димитър Благоев.

Областното съвет на младите социалисти се събра на заседание днес в Благоевград по повод 158-та годишнина от рождението на Димитър Благоев. Младежите направиха своя анализ на изборните резултати и избраха ново ръководство. За областен координатор единодушно беше преизбран Асен Балабанов, а освен него в 7-членното ръководството влизат Зам. кметът на Гоце Делчев Богдан Боцев, шефът на младежите в Благоевград Антон Асиски, общинските председатели на Банско, Петрич и Сатовча- Костадин Атанасов, Александър Главчев и Бойко Доленски.

Април 18, 2014

На кръгла маса в хотел „Езерц” , организирана от ПАРТИЯ БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, специален гост беше секретарят на НС на БСП и Народен представител от Коалиция за България – Емил Костадинов.

„ Социалдемократите и социалистите в България са заедно. И това наше единство ни прави много силни. Силни тук в България, силни в нашата Коалиция за България и силни в Европа. „ – заяви пред присъстващите в залата депутатът Емил Костадинов.
Той отбеляза, че българският народ е в много тежко състояние, защото има хора, които са достигнали предела на бедността и изпитват тежки екзистенциални проблеми. Костадинов е убеден, че ще изпълнят своите ангажименти за предстяощите европейски избори.

Април 14, 2014

Благоевградската младежка организация на БСП участва в инициативата за засаждане на дръвче в парк Бачиново наречена „Изкореняване на вредни практики чрез засаждане на европейски дръвчета“ по повод световната седмицата на гората.

Тя бе подета отново от местният лидер на младежите и общински съветник в Благоевград - Асен Балабанов, поради унищожаването на зелените тревни площи в парка от незаконно паркиращи автомобили. Инициативата има за цел да се възстановят засегнатите тревни площи. Освен младежите, в акцията се включиха Областният председател на БСП Юлиян Гошев и червените съветници. Като най-добър лесовъд се прояви ръководителят на групата съветници– Милан Богдански.

Април 14, 2014

Председателят на БСП Сергей Станишев се срещана с представители на бизнеса от гр. Гоце Делчев.

На срещата -разговор той заяви, че приоритет в работата е нормализирането на бизнес климата. "През изминалите години държавата се бе превърнала в непредсказуем фактор, като една от най-тежките грешки на предишното правителство е спиране на плащанията на държавата към бизнеса. Това фалира много предприятия. Успяхме да прекратим тази практика и 2014 г. започва на чисто, с разплатено ДДС", допълни той.

Април 14, 2014

Трябва да се установи справедливост в развитието на различните региони в България, защото предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин. Това заяви Сергей Станишев, председател на ПГ на КБ и президент на ПЕС, пред журналисти на поляната пред хижа „Беласица“, над Петрич, където традиционно се провежда Цветница.

По неговите думи предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Той добави, че ако има проекти, които не се изпълняват, или се забавят по правителствената публично - инвестиционна програма, ще се търси начин да се насочват парите там, където има готовност. "Целият фонд е 500 млн. лв, а бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания", припомни Станишев. Лидерът на БСП добави, че и от министъра на финансите е заявено, че това не е еднократна програма.

Април 11, 2014

Областния предизборен щаб и Работната група за подготовката на изборите за Европарламента утвърдена от НС на БСП с ръководител Емил Костадинов.

В оперативната група за Благоевградска област освен Емил Костадинов, влизат още Областния председател Юлиян Гошев , народния представител Тодор Радулов, Владимир Пандев и др..

Февруари 24, 2014

Вчера се проведе общинска конференция на Младежкото обединение на БСП Петрич, където младите хора преизбраха своя председател с пълно единодушие – Александър Главчев.

На събранието бе избрано и новото младежко ръководство, което се състои от 8 души и според думите на Младежкия лидер е подготвено за много работа.

Събранието бе открито с доклад на председателят, където той се отчете пред присъстващите с дейностите, които Младежкото обединение е изпълни през иминалите две години. Отчетени бяха добри резултати на обединението през изминалата година, събирането на подписи за провеждането на референдума. 

Февруари 24, 2014

Младите социалисти в община Банско проведоха в неделя вечерта своята отчетно-изборна конференция.

На нея преизбраха за председател Костадин Атанасов, негови заместници ще бъдат Димитър Обецанов, Методи Белчин и Иван Дурчов. За последните 2 години, младежкият клуб в партийната организация Банско се увеличи многократно, в него членуват студенти и работещи в сферата на туризма, услугите, здравеопазването и търговията млади хора от Банско и Добринище, отчете в доклада си Костадин Атанасов.

Август 28, 2012

Новата методика на финансовото министерство, с която оценява финансовото състояние на общините, е направена преднамерено и целенасочено. Целта е да се раздават средства предизборно и да се облагодетелстват предимно големите общини. За това предупредиха на пресконференция депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски и членът на ИБ на НС на БСП Дора Янкова.

Новата методика на финансовото министерство, с която оценява финансовото състояние на общините, е направена преднамерено и целенасочено. Целта е да се раздават средства предизборно и да се облагодетелстват предимно големите общини. За това предупредиха на пресконференция депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски и членът на ИБ на НС на БСП Дора Янкова. Социалистите са категорични, че разработената от управляващите методика е очевиден финансов тормоз върху общините и опит да се създават условия за финансова милостиня.

Август 9, 2012

БСП и ПГКБ заставаме с целия си политически и организационен ресурс зад Росица Янакиева. Ще се противопоставим на всички опити за нейното оклеветяване и злепоставяне, заяви говорителят на НС на БСП и зам.-председател на ПГКБ Ангел Найденов на пресконференция.

БСП и ПГКБ заставаме с целия си политически и организационен ресурс зад Росица Янакиева. Ще се противопоставим на всички опити за нейното оклеветяване и злепоставяне, заяви говорителят на НС на БСП и зам.-председател на ПГКБ Ангел Найденов на пресконференция. Той определи като мръсна и непочтена кампанията, която се води срещу кмета на Перник. „Ако политическите опоненти на Росица Янакиева полагат толкова усилия, за да намерят решение на проблемите на Перник и на перничани, нямаше да се намираме на тези нищожни резултати, които има до този момент”, коментира Найденов.

Юли 2, 2012

До пълно единодушие за необходимостта от нов Изборен кодекс стигнаха представители на ръководствата на БСП и ВМРО на среща днес.

До пълно единодушие за необходимостта от нов Изборен кодекс стигнаха представители на ръководствата на БСП и ВМРО на среща днес. В разговора участваха лидерът на БСП Сергей Станишев, зам.председателят на БСП, отговарящ за коалиционната политика Евгений Узунов, секретарят по изборна дейност Катя Николова, секретарят организационна дейност и връзка с местните структури на партията на Красимир Янков и председателят на комисията по взаимодействията на БСП с политическите партии Росен Малинов.

Юли 2, 2012

На открито заседание Областния съвет на Младежкото обединение на БСП Благоевград преизбра настоящият си председател Владимир Иванов.

На открито заседание Областния съвет на Младежкото обединение на БСП Благоевград преизбра настоящият си председател Владимир Иванов. При тайно гласуване той получи подкрепата на шест делегати от общо дванадесет имащи право на глас, петима от делегатите подкрепиха другата кандидатура на общинския съветник от БСП Асен Балабанов, а една от бюлетините бе невалидна.

Юни 15, 2012

ГЕРБ отваря широка порта за строеж на какво ли не и за изсичане на българските гори, при това без държавата да получи каквото и да било възмездие и средства от тази дейност. Това заяви председателят на БСП и ПГКБ Сергей Станишев на брифинг в парламента по повод скандалния Закон за горите, който е един от десетките лобистки закона, приети от ГЕРБ.

ГЕРБ отваря широка порта за строеж на какво ли не и за изсичане на българските гори, при това без държавата да получи каквото и да било възмездие и средства от тази дейност. Това заяви председателят на БСП и ПГКБ Сергей Станишев на брифинг в парламента по повод скандалния Закон за горите, който е един от десетките лобистки закона, приети от ГЕРБ.

Юни 15, 2012

Общинският съветник от БСП инж. Емил Костадинов депозира питане до кмета на Община Благоевград относно водопровода и канализация на село Логодаж в сервитута на международния път за ГКПП”Станке Лисичково”.

Общинският съветник от БСП инж. Емил Костадинов депозира питане до кмета на Община Благоевград относно водопровода и канализация на село Логодаж в сервитута на международния път за ГКПП”Станке Лисичково”. На състоялото се заседание на Икономическата комисия съгласно Правилникът за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация той напомни за поетия ангажимент от страна на Общината за цялостната рехабилитация на този пътен участък („ЛОТ 40”).

Юни 14, 2012

Подписка за изграждането на АЕЦ ” Белене” стартира ОбС на БСП Благоевград.

Подписка за изграждането на АЕЦ ” Белене” стартира ОбС на БСП Благоевград. Очаква се днес от 12.00 часа председателят на ОбС на БСП Благоевград и общински съветник Д-р Владимир Пандев като упълномощен от Инициативния комитет да постави началото на събиране на подписи за референдум за АЕЦ „Белене”. В събирането активно ще се включат членове на всички партийни организации, както и активисти от МО на БСП Благоевград.

Юни 9, 2012

Изпълнителното бюро на НС на БСП поема отговорността да изведе партията към изборна победа- всеки от членовете поема лична отговорност. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев, предлагайки новия състав на ИБ от 23-ма души.

Изпълнителното бюро на НС на БСП поема отговорността да изведе партията към изборна победа- всеки от членовете поема лична отговорност. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев, предлагайки новия състав на ИБ от 23-ма души. Председателят на партията отбеляза, че при избора му се е водил от задачите и предизвикателствата, пред които е изправена БСП, както и от ясното разпределение на функциите. „Не всеки да е самостоятелен атом, а да има ефективна екипна работа на ИБ”, аргументира се Станишев.

Юни 9, 2012

Спечелването на следващите парламентарни избори е водеща задача за БСП. Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в началото на заседанието на Националния съвет на партията.

Спечелването на следващите парламентарни избори е водеща задача за БСП. Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в началото на заседанието на Националния съвет на партията. Станишев отбеляза, че изборната победа може да бъде постигната единствено като се спечели доверието на гражданите. Председателят на БСП изтъкна, че партията трябва да покаже съдържателно нова и различна перспектива за страната, както и друга динамика и стил на работа.

eXTReMe Tracker