Share |

Материали за "Разлог"

Октомври 24, 2016

В МБАЛ-Разлог бе открит кабинет за мамографски изследвания към отделението по образна диагностика.

В МБАЛ-Разлог бе открит кабинет за мамографски изследвания към отделението по образна диагностика.

Юни 28, 2016

Изцяло електрическо превозно средство ще закупи Община Разлог след одобрен проект.

Изцяло електрическо превозно средство ще закупи Община Разлог след одобрен проект.
Най-голямото предимство на електрическите коли е, че не се замърсява по никакъв начин околната среда, чрез изхвърляне на изгорели газове и също чрез излишно издаван шум от двигателя. Електромобилът ще бъде използван за нуждите на общинска администрация.

Юни 22, 2016

От 24 до 30 юни в Разлог ще се проведат Петите Театрални празници „Звездите на театъра“.

От 24 до 30 юни в Разлог ще се проведат Петите Театрални празници „Звездите на театъра“. През седемте дни на театралното изкуство ще мине парад от звезди като: Калин Врачански, Герасим Георгиев-Геро, Захари Бахаров, Йоана Буковска-Давидова, Владимир Пенев, Камен Донев и още куп величия от театралната сцена.

Юни 20, 2016

Танцьори от Бургас, Поморие, Севлиево, Мало Конаре, Ивайловград, Стара Загора, София, Дупница, Копривлен, Разлог и още много други изиграха на-хубавите български хора на Петото издание на „На армане с тъпане“.

Танцьори от Бургас, Поморие, Севлиево, Мало Конаре, Ивайловград, Стара Загора, София, Дупница, Копривлен, Разлог и още много други изиграха на-хубавите български хора на Петото издание на „На армане с тъпане“. Надиграването, чийто директор е доц. Георги Гаров, е организирано от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“, гр. Разлог. 800 участници от 25 групи изпълниха Централния площад и сърцата на хората, дошли да се насладят на прекрасните народни танци.

Юни 20, 2016

Тридневният събор Ирин Пирин, който се проведе край Разлог, събра хиляди хора от цялата страна.

Тридневният събор Ирин Пирин, който се проведе край Разлог, събра хиляди хора от цялата страна. През всичките дни посетителите се наслаждаваха на десетки изпълнители, които изпяха незабравими фолклорни песни, танцьори и самодейци от цяла България, които представиха народни песни и танци от своя край.

Март 29, 2016

Иновативни идеи, много начинания и чести успехи съпътстват в последните години Професионалната гимназия по транспорт в град Разлог.

Иновативни идеи, много начинания и чести успехи съпътстват в последните години Професионалната гимназия по транспорт в град Разлог. Училището се слави като често предпочитано не само от децата в Разлог, но и от градове и населени места от други общини.
Вече 6-та година празникът на гимназията се отбелязва като „Ден на постиженията“. Така всеки клас показва нови идеи, талант и умение в дадена сфера.

Март 22, 2016

Община Разлог е с целенасочени дейности и идеи за подобряване на енергийната ефективност в града.

Община Разлог е с целенасочени дейности и идеи за подобряване на енергийната ефективност в града. Освен това се предприемат действия за подобряване на обществените и многофамилните жилищни сгради. Подадени са 4 проекта по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014- 2020. Те обхващат важни обществени сгради в социалната, образователната, културната и административната инфраструктура. Строително монтажни дейности ще бъдат извършени на НЧ „15 септември 1903-1909г.”, СОУ„Братя Каназиреви”, ОУ„Никола Парапунов”, Туристическата спалня и Интерната.

Март 22, 2016

С почистване на водните алеи и засаждане на нови дръвчета в Разлог стартира кампанията по пролетно почистване.

С почистване на водните алеи и засаждане на нови дръвчета в Разлог стартира кампанията по пролетно почистване.

Март 18, 2016

Документалният филм „Да сътворим Европа заедно“ бе представен в гр. Мюнстер, Германия пред представители на немския парламент и Община Мюнстер.

Документалният филм „Да сътворим Европа заедно“ бе представен в гр. Мюнстер, Германия пред представители на немския парламент и Община Мюнстер. Във филма активно място заема град Разлог. Документалната лента е реализация на идеите от Международната младежка инициатива „Ние за нас в Европа”, кояте е продукт на немската неформална младежка група „Ние за нас в Европа”, Фондация „Огънят на Орфей” и много партньори от немска и българска страна, в това число и Община Разлог. Инициативата се осъществява с подкрепата на Националната немска агенция Програма Еразмус +.

Март 10, 2016

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев подписа трудовите договори на 63-ма човека от Разлог и прилежащите населени места.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев подписа трудовите договори на 63-ма човека от Разлог и прилежащите населени места. Те са назначени на длъжност „Общ работник“ по проект „Обучения и заетост за младите хора”, за срок от 6 месеца. Всички лица са до 29-годишна възраст и ще изпълняват своите работни ангажименти към отдел „Екология, чистота и земеделие“. Те ще поддържат зелените площи и парковите съоръжения на територията на община Разлог, също така ще се включват и в почистване на общински сгради, площадки и терени.

Февруари 11, 2016

Сборна група от 50 кукери на 7-те квартала в Разлог ще представят града на ежегодния Международен фестивал на маскарадните игри “Кукерландия“ в гр. Ямбол.

Сборна група от 50 кукери на 7-те квартала в Разлог ще представят града на ежегодния Международен фестивал на маскарадните игри “Кукерландия“ в гр. Ямбол. Кукерите на Разлог традиционно са канени и участвали в различни карнавали и фестивали в страната и чужбина. Те представят обичая по гонене на злите сили, който по традиция се изпълнява на първия ден от новата година в карнавала „Старчевата“. Карнавалът е известен още и с наименованията „Нова година в Разлог“ и „Сурва“.

Февруари 5, 2016

Проектното предложение е по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Македония 2014-2020.

Проектното предложение е по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Македония 2014-2020. Със стартирането на проекта се цели извършването на ремонтни работи в три детски градини-две в Пробищип и ДЯ и ДГ „Снежанка“ в с. Баня.

Януари 18, 2016

Общият брой на новородените през 2015 година в Родилното отделение в Разлог са 328.

Общият брой на новородените през 2015 година в Родилното отделение в Разлог са 328. От тях жители на община Разлог са 185 бебета, а броят за град Разлог е 110, като сред тях има и 3 двойки близнаци. В населените места първенец по новородени е село Баня с 32 бебета. Следват Бачево със 17, Елешница-15, Горно Драглище-5, по 3 бебета има в Добърско и Долно Драглище.

Януари 4, 2016

Хиляди, облечени в народни носии, стотици кукери и много емоция-с това се характеризира Новогодишния кукерски карнавал в Разлог.

Хиляди, облечени в народни носии, стотици кукери и много емоция-с това се характеризира Новогодишния кукерски карнавал в Разлог.

Декември 17, 2015

Ученици от ОУ „Никола Парапунов“ в град Разлог, заедно със своите учители, изработиха прекрасни коледни украси, сувенири, играчки, сурвачки и венци.

Ученици от ОУ „Никола Парапунов“ в град Разлог, заедно със своите учители, изработиха прекрасни коледни украси, сувенири, играчки, сурвачки и венци. С материали като хартия, шишарки, гирлянди и др. децата сътвориха красивите коледни украси, които са предназначени за продажба с благотворителна цел.

Декември 17, 2015

Вълнуващи и красиви са по традиция тържествата във всички филиали на Обединени детски заведения-Разлог.

Вълнуващи и красиви са по традиция тържествата във всички филиали на Обединени детски заведения-Разлог. В дните преди Коледа децата показват научените от своите учители и възпитатели песни, танци и стихове с много емоция и усмивки. Именно затова, че са ги научили с усърдие и са били послушни през цялата година Дядо Коледа вече пристигна при тях и им раздаде подаръци.

Декември 10, 2015

Вандалска проява шокира жителите на ул. „Изворите“ в Разлог.

Вандалска проява шокира жителите на ул. „Изворите“ в Разлог. Неизвестни извършители са прорязали и на места горяли дръвчета над „Валявицата“ в града. С деянието си те са застрашили живота и безопасността на гражданите, минаващите коли и прилежащите сгради. Заради необмислените постъпки на вандалите се наложи спешната намеса на Община Разлог и бяха премахнати опасните дървета, които са от вида речна елша. За проявата ще бъде сезирана Районна прокуратура-Разлог.

Декември 10, 2015

Последната теснолинейка у нас празнува 70-годишен юбилей.

Последната теснолинейка у нас празнува 70-годишен юбилей. Тя е един от най-старите и атрактивни видове транспорт в България и чужбина. Разстоянието от 125 километра между крайните гари Добринище - Септември се изминава за около 5 часа със средна скорост 25 км/ч. Теснолинейката е единствен транспорт за стотици хора в региона. „Независимо дали е просто работа или страст, няма човек, който да е безпристрастен към красотата на природата и историите на хората, ползващи железницата“ – коментира Аделина Стоянова по цялата линия.

Ноември 4, 2015

На 06.11.2015г. (петък) от 11:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Разлог ще се проведе първото заседание на Общински съвет – Разлог за мандат 2015 – 2019 г.

На 06.11.2015г. (петък) от 11:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Разлог ще се проведе първото заседание на Общински съвет – Разлог за мандат 2015 – 2019 г.
Заседанието ще се проведе при следния дневен ред:
1. Приветствено слово на Областния управител на област Благоевград.
2. Обявяване на изборните резултати от Председателя на Общинска избирателна комисия – Разлог.
3. Полагане на клетва от новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства по чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА.

Април 8, 2015

За втора поредна година, на втория ден от Великден едно пъстро и красиво събитие ще огласи Разлог.

За втора поредна година, на втория ден от Великден едно пъстро и красиво събитие ще огласи Разлог. 1000 носии ще се съберат на площада в планинския курорт на 13 април.
Фестивалът „1000 носии на едно място” се организира от Туристически информационен център „Дестинация Разлог” и прави заявка да превърне Разлог в център на българските народните носии. Активно за втора поредна година в организацията на събитието се включват читалищата и ръководителите на кварталите в Разлог.

Април 8, 2015

На 16 април предстои откриване на една от най-дългоочакваните туристически атракции в Разлог – панорамна алея „Стъпалата”.

На 16 април предстои откриване на една от най-дългоочакваните туристически атракции в Разлог – панорамна алея „Стъпалата”. Обектът е изграден по европейски проект на Община Разлог и цели да популяризира и развие алтернативни форми на туризъм в региона.
Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев подчерта, че е доволен от изпълнението на проекта, както и от факта, че изградената панорамна алея – „Стъпалата” има потенциала да се утвърди като един от най-атрактивните обекти в Югозападна България.

Март 25, 2015

Трите ученички от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчева”, град Разлог бяха посрещнати от инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог и проведоха обща едночасова оперативка.

Трите ученички от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчева”, град Разлог бяха посрещнати от инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог и проведоха обща едночасова оперативка. Това се случи в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден”, благодарение на която учениците имаха възможност да работят за един ден в Общинска администрация – Разлог.

Март 17, 2015

8 944 308 лева са инвестирани от Община Разлог за развитие на село Баня и превръщането му в модерен балео и СПА център.

8 944 308 лева са инвестирани от Община Разлог за развитие на село Баня и превръщането му в модерен балео и СПА център. Кметът на планинската община инж. Красимир Герчев и неговата администрация са подготвили още проекти на стойност 7 299 608 лева, които предстои да се реализират в село Баня.
Инвестициите в размер на почти 9 милиона лева са направени през последните 7 години и вече дават своите положителни резултати – увеличен е броят на външните инвеститори, развита е туристическата база и услуги, повишена е заетостта на местното население.

Март 13, 2015

През 2015 година Община Разлог ще продължи да финансира ин витро процедури на двойки или семейства с репродуктивни проблеми.

През 2015 година Община Разлог ще продължи да финансира ин витро процедури на двойки или семейства с репродуктивни проблеми.
40 000 лева ще бъдат предоставени за ин витро процедури и подпомагане на социално слаби граждани през тази година. Максималният размер на финансовата помощ за проведена ин витро процедура е 2000 лв. През 2014 година с 12 000 лева са подпомогнати 6 семейства да сбъднат своята мечта да имат свое дете. Финансирането на ин витро процедури от Община Разлог започва през 2009 година. До сега са подпомогнати общо 28 двойки или семейства.

eXTReMe Tracker