Драматичен театър Благоевград открива детска театрална школа

Добра новина за децата на Благоевград и региона 

Детска театрална школа отваря врати в най–голямата културна институция на Югозапада. Това е още една постигната цел от екипа на театъра, която бе заложена в програмата за сезона. 

Записванията за школата вече са в ход, а последният срок за регистрация на децата е 28 февруари 2020г. Първите занятия ще бъдат през март. Деца на възраст от 6 до 12 и от 13 до 18 ще имат възможност да работят с актьори и служби в реална работна среда. Заниманията в школата ще се провеждат през почивните дни (събота и неделя).

За регистрация на дете в школата е необходимо родителите/ настойниците да попълнят регистрационен формуляр, с който могат да се сдобият от касата на театъра. Таксата за школата е 30 лева, а тя осигурява и посещения на спектаклите на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Детството е времето, в което всеки един от нас е най-близо до актьорството. Програмата, заниманията и сложността на задачите в двете възрастови групи в школата са съобразени изцяло с възрастта на бъдещите курсисти. Учебното съдържание включва упражнения по сценична реч, упражнения по сценично движение, пантомима, хореография, пластика и много други.