Методи Байкушев официално встъпи в длъжност

Новоизбрарият кмет на община Благоевград Методи Байкушев официално встъпи в длъжност.

Той положи клетва на свикано от областния управител Мария Димова тържествено първо заседание на Общински съвет 2023 – 2027 г. заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места в общината.  

„Благодаря на всички благоевградчани, които ми дадоха доверието си. Приемам това служение със смирение и заставам пред вас със съзнанието за високата отговорност, която ми възложиха моите съграждани, за надеждите и високите очаквания към мен да дадем силен старт на развитието на общината. За мен Благоевград е кауза",  бяха първите думи на Методи Байкушев като кмет на Благоевград.

Той отбеляза, че ще бъде честен и отговорен кмет и ще работи за интересите на жителите на общината, на които обеща открито управление, постоянен диалог с благоевградчани при решаване на важните проблеми, повишаване на гражданската активност и солидарност, привличане към управленските решения на гилдиите, неправителствените организации и синдикатите.

В първото заседание на новоизбрания общински съвет се проведе и процедура по избор на председател. С тaйнo глacyвaнe зa пpeдceдaтeл нa мecтния пapлaмeнт бe избpaн Радослав Тасков.
За него гласуваха 34 съветници.