Тази събота е "Нощ на театрите" в Благоевград

За седма поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград се присъединява към "Нощ на театрите", част от платформата Европейска нощ на театрите", която ще се проведе на 16 ноември 2019 /събота/. 

„Европейската инициатива се обедини около посланието “Ти променяш играта. Играта променя теб“, защото зрителите променят театъра, а театърът променя тях. А и много искаме да подчертаем силната взаимност и връзка между изкуството и хората“- споделят организаторите от Фондация „Арт Проджектс“ и Асоциация „Информбюро“. 

Благоевградчани и гостите на града ще имат възможността да прекарат цял ден в театъра. Всяка година програмата за НОЩТА се разширява, за да може да обхване всички интереси на публиката, зрителят да има избор от представления, а цените да са достъпни за всички.

На 16 ноември, малко необичайно, но вече превърнало се в традиция, нощта ще трае цял ден. Градът се превръща в голяма театрална сцена, която ще предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра. 

Три са представленията, които ще бъдат представени – детският спектакъл „Летящата принцеса”, юбилейният спектакъл „Вапцаров: песни за човека” и гостуващото представление на Театър Гестус „Животът, макар и кратък”. Екипът на театъра включва в програмата и две събития с вход свободен – Изложба на театрални плакати и Концерт. 

И тази година цените за събитието в Благоевград са специални, а билетите са в продажба на касата на театъра. 

ПРОГРАМА🔖: 

➡16 ноември
от 9:30ч. до 11:15ч. и от 19:00 до 20:15ч. 
Фоайе №1 / Партер
Вход свободен
Изложба на театрални плакати в Нощта на театрите / Вход свободен

➡16 ноември 
от 10:00 часа до 11:15ч.
Голяма сцена 
Вход – 4 лева 
Летящата Принцеса / Нощ на театрите 2019

➡16 ноември 
от 19:00 часа до 20:15ч. 
Голяма сцена 
Вход – 10 лева /специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/ 
Вапцаров: песни за човека / Нощ на театрите 2019 

➡16 ноември 
от 20:30 часа до 21:30ч. 
Камерна сцена 
Вход – 10 лева /специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/ 
GESTUS THEATRE представят 
Животът, макар и кратък@Нощ на театрите2019

➡16 ноември
от 22:00 часа 
Фоайе №1 / Партер
Вход свободен 
Концерт в Нощта на театрите 2019 / Вход свободен

Актьори от трите театъра в Благоевград - Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград, Куклен Театър Благоевград, Сдружение GESTUS и Музикално училище ПРЕСТО / Presto Music School ще изпеят любимите си парчета в НОЩ 2019.