АМ Струма

Три са отворените ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на 13,2 км от автомагистрала "Струма", в участъка между Кресна и Крупник, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктур

Съоръжението ще е с дължина около 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.

Проектът за строителството на магистрала "Струма" през защитените зони в изпратения вид е в нарушение на европейски директиви, а графикът и сумата, написани в документите, които България е изпратила до ЕС, са необмислени или сгрешени.

В Европейската нощ на музеите, която е на 19 май (събота) в Регионалния исторически музей в Благоевград, ще бъде открита изложбата „Автомагистрала „Струма“ – Пътят към Европа. Покровник, Мощанец, Дамяница – археологически проучвания по лот 3“.

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на 40 км от автомагистрала "Струма" в участъците Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел „Железница“. Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на ЕС е 628 млн. лева.

За да бъде изцяло завършена АМ „Струма“ трябва да си дадем сметка, че тя е обект от национално значение и че човешкият живот е по-ценен от живота, на което и да е защитено растение или животно.

Трасето от Дупница до Благоевград ще е приблизително 37 километра. Срокът за изпълнение на техническия проект и строителството е 22 месеца.

Лот 1 от магистрала “Струма” – от Долна Диканя до северния вход на Дупница ще бъде открит във вторник – 23 юли, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

На редовно заседание на Общински съвет-Благоевград днес бе внесено предложение от кмета Атанас Камбитов за отчуждаване на 122 общински имоти, засегнати при стоежа на АМ „Струма”. To бе прието с 33 гласа „за”.

До края на месеца трябва да започне строителството на Лот 2 от автомагистрала „Струма“.

Subscribe to АМ Струма