Благоевград

Както всяка година, традиционно през ноември, Американският университет в България (АУБ) отваря врати за най-амбициозните и любопитни гимназисти, техните родители и всички, които се интересуват от повече подробности, свързани с обучението в АУБ.

За седма поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград се присъединява към "Нощ на театрите", част от платформата Европейска нощ на театрите", която ще се проведе на 16 ноември 2019 /събота/. 

Новият кмет на община Благоевград Румен Томов положи клетва на първата сесия на новият общински съвет.

Три са отворените ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на 13,2 км от автомагистрала "Струма", в участъка между Кресна и Крупник, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктур

Американският университет в България (АУБ) обяви, че г-н Крейг Хайланд е назначен на поста вицепрезидент с ресор „Развитие“ на университета и ще встъпи в длъжност от януари 2020 г.

Административен съд - Благоевград остави без разглеждане жалбата на Коалиция „БСП за България“ против решение на Общинска избирателна комисия Сандански, с което е обявен резултатът от гласуването при произведените на 27.10.2019 г.

Третото издание на Годишния панаир на неправителствените организации в Американския университет в България (АУБ) ще се проведе на 6 ноември от 16 ч. в Студентски център „Америка за България“.

В концерта взех участие Смесен хор „Ален мак“, Китаро-мандолинен оркестър „Пирински звуци“, Градски детски хор, Цигулков ансамбъл и преподавателките в Детската музикална школа към читалището Гергана Стоянова и Иванка Коляшева.

Спектакълът е важен творчески жест, защото събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк.

Атанас Камбитов получи 40.98% от гласовете, а Румен Томов 56.61%, сочат данните на сайта на ОИК при 100 % обработени протоколи.

Томов е получил 18 639 гласове, с 5 145 по-малко има Камбитов а 792 не са подкрепили никого.

 

Subscribe to Благоевград