Банско открива летните атракции

Поставя се началото на летния сезон в курорта

Започва да работи кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна, с което се поставя началото на летния сезон в курорта.

Работното време на всички атракции ще бъде от 8.30 до 16.30 ч., а през август до 18.30 ч. Всички могат да избягат от жегите и да се пуснат по 400-метровата водна пързалка на Бъндеришка поляна, която е най-дългата в Европа и единствената в света, разположена в ски център. Само в САЩ има по-дълга водна пързалка /600 метра/. Водната пързалка е част от развлекателния комплекс, който отново е оформен на Бъндеришка поляна и това лято. 

Другите летни спортни атракции, които ще привличат любителите на планината и чистия планински въздух са надуваеми замъци, люлки и кътове за игра на по-малките, надуваема стена за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, джаги. Специална писта с улей дава възможност за т. нар. тюбинг, т. е. спускане с туби. Специално обучени инструктори ще се грижат за безопасността на всички, дошли да се позабавляват. Любителите на колоезденето също могат да се отправят от

Бъндеришка поляна по веломаршрути с различна трудност, а ако не разполагат със собствено колело, могат да си вземат под наем. Новост са електрически триколки, които могат да се карат по трасето за биатлон. 

Откритият басейн на хотел „Стражите“ започва да работи от 10 до 20 ч. Цената за вход е 10 лв. Басейнът ще се пълни с минерална вода.