ФК Пирин подписа с японец

Пирин привлече 25-годишният японски полузащитник Казуки Такахаши!

Халфът подписа договор за година и половина и става първото попълнение по време на зимната пауза в нашия отбор.

Казуки е роден в град Нода, префектура Чиба и става първият представител на „Страната на изгряващото слънце“ в Пирин. 
Още като юноша преминава в школата на испанския Леганес, където формира своите футболни качества. След това облича екипите на черногорския Игало, финландския ФФ Яро,  румънските Университатя (Крайова) и Пандури. 
За последно играе в Швеция, в отбора на Ескилстюна. Казуки направи неофициалния си дебют с „орлетата“ в контролата със Струмска слава по-рано през седмицата и остави добри впечатление със своите изяви. 

Японецът бе посрещнат в клуба от изпълнителния директор на Пирин Таско Тасков: „Добре дошъл на Казуки в Пирин! Това, което знаехме предварително за него като информация, той го потвърди по време на тренировките от началото на подготовката, както и в първата контрола. Много сме щастливи да приветстваме първия японец в историята на клуба, играч, който е много работоспособен на терена, има нужните качества да играе в Пирин, но и чисто човешки такива, с които впечатли всички нас в клуба. Пожелавам му успех!“

„Играл съм в много страни в Европа до момента, така че нямам никакви проблеми с адаптацията. От скоро съм в Благоевград, но се чувствам, като у дома си. За мен е голяма чест да облека „зелената“ фланелка на Пирин, вече се запознах с историята на клуба. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да постигне успехи. Дано феновете са доволни от нашето представяне в края на сезона“, каза новото попълнение на клубния сайт на „орлетата“.