"Франкофоли" все по-далече от Благоевград

Сезират прокуратурата за харчовете по "Франкофоли"

Все още е неясна съдбата и на фестивала „Франкофоли“. „Чакаме отговор от Френското посолство и от човека, който държи правата – Жерар Понт“, каза кмета Томов на съвместна пресконференция със заместник кмета Ясен Попвасилев.

От общинското ръководство са категорични, че ще искат закриване на дружеството „Благоевград фест“, в което работят четирима души, които за година са получили заплати в общ размер на 60 000 лв.

Благоевград фест е получило пари от Общината за определени дейности, с оглед избягване закона за обществените поръчки. В дружеството, което е трябвало да извършва обществени поръчки, не са правени такива и смятам, че с това е заобикалян закона“, каза зам.-кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев. По думите му Общината е сключила договор с френското дружество за „Франкофоли“ за цялостна организация в размер на 460 000 лева, а похарчената сума е 1 720 000 лева.

Предстои да бъде направена пълна проверка на всички новосъздадени дружества. Кметът на Благоевград Румен Томов заяви, че в лична среща е запознал министър-председателя Бойко Борисов с финансовото състояние на общината.