Летният театър в Благоевград отваря врати

След приключване на ремонтните работи на 3-ти август, от 18 часа, Летният театър ще разкрие една различна и съвременна гледка. Откриването ще започне с тържествен водосвет и ще продължи с празничен концерт.

Вече е реализирана концепцията за новия облик, на новото културно средище в сърцето на Благоевград, благодарение на екипната работа от страна на Пролет Трифонова главен експерт в отдел „Култура“, инж. Венелин Трошанов, Петър Калпачки, арх.Адриана Кръстева и редица служители на общинска фирма „Биострой“, които само за два месеца успяха, да върнат живота на Летния театър и да осигурят възможност за реализация на много културни събития.

„Ние залагаме на развитието, създаването на нови възможности за културните дейци на Благоевград и в тази посока много голямо значение има отношението към изкуството и целенасочената работа. Надяваме се, че пространството, което дълги години бе неизползваемо, сега да привлича публика, да се организират различни културни събития. С две думи- нашата цел бе да вдъхнем нов живот на Летния театър и мисля, че успяхме.“, споделя Пролет Трифонова.

Тя ръководеше работата по възстановяване на пространството и разкрива с множество снимки, каква метаморфоза е претърпяло мястото през последните месеци. От обрасло, мръсно и неприятно място, екипът го превръща в уютно и красиво средище за изкуство, а на 3 август на официалното му откриване, то ще посрещне първите си гости.