Операция "Респект" в Благоевград

На място бяха главният прокурор и главният секретар на МВР

До момента, в рамките на специализираната операция за противодействие на битовата престъпност на територията на Благоевград и близките населени места, са задържани 15 лица от криминалния контингент, съобщи гл. комисар Ивайло Иванов.

Работата с тях, както и процесуално-следствените действия продължават. „В края на годината престъпленията от битов характер ще бъдат с чувствителен спад. Ситуацията ще е различна спрямо предходната година и със сигурност ще има понижение в битовата престъпност“, заяви главният прокурор Иван Гешев. Двамата отбелязаха, че основното задължение на прокуратурата и МВР е  да осигурят спокойствие и ред в населените места, което изисква много работа и добра координация с местната власт.

Операцията за противодействие на битовата престъпност на територията на Благоевградска област се провежда от служители на ОДМВР-Благоевград и служители на регионалното звено на Дирекция „Жандармерия“ в Благоевград.

„Разбрах, че държите много на „Булгартабак“. Ще бъде проверен целият приватизационен процес и всички сделки. Тази проверка, която е възложена, ще върви по следния начин – започва се с най-големите приватизирани активи и към следващите и следващите. Ще се върви на етапи", каза главният прокурор Иван Гешев на въпрос на БНР.