Откриха нова сграда и детски площадки към Детска градина № 8 „Вечерница" – Благоевград

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри днес  нова сграда и детски площадки към  Детска градина № 8 „Вечерница" – Благоевград. Церемонията се състоя от 11,30 часа. На събитието присъстваха кметът инж. Румен Томов, зам. кметът по култура и хуманитарни дейности инж. д-р Василиса Павлова, омбудсманът доц. Валентин Василев, директорът на Детска градина №8“Вечерница“ Катя Низамова, родители и учители.   Новата сграда и детски площадки са изградени по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”, Административен Договор № BG16RFOP001-1.008-0009-C01/13.02.2018 г., който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изградена и изцяло оборудвана е нова двуетажна сграда, в която се помещават три занимални със спални помещения, разливни и санитарни помещения, и зала за провеждане на тържества и други занимания. В дворното пространство са изградени и оборудвани нови детски площадки. 

В съществуващите две сгради занималните и спалните помещения са обновени с ново оборудване. За кухненското и пералното помещения са доставени нови уреди и оборудване.