"Съботен театър" представя „Красавицата и Звяра”

Тази събота (22 февруари), от 11:00ч. програма „Съботен театър” представя „Красавицата и Звяра” от Димитър Жеков.

Спектакълът се превърна в най–търсеното детско заглавие от репертоара на театъра, в последните години. Любимата на зрителите приказка и героите й оживяват на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград през 2017 година, а от тогава са изиграни почти петдесет представления. „Красавицата и Звяра” пътува в страната всяка година, радвайки се на огромен интерес от малки и големи. 

Постановката е дело на Жанет Керанова, която има зад гърба си няколко успешни детски спектакъла - „Снежинката със синьото носле”, „Защо падат звездите?” и „Червената шапчица и Вълкът”. Музиката за представлението е написана от композитора Петър Радевски, а хореографията е на Пламена Моралиева. 

История за две сърца, изпълнени с истинска любов ще разкажат Мариана Бонева, Пепа Манева, Александър Митев и Илия Павлевчев.

Истинската красота не е онова, което виждаме с очите си, а нещо много по-дълбоко, скрито в  човешката душа – късче любов. Бел успя да види душата на Звяра, защото не физическата, а благородната, състрадателната и красива душа се противопоставя на злото и го побеждава. А страшното зло – това е човешкото бездушие, което понякога прави хората по-лоши и от зверове.