Тартюф е първата премиера за 2020 година в Драматичен театър „Никола Вапцаров”

През март зрителите ще се насладят на класическата комедия на нравите, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света.
В актьорското разпределение отново е кралицата на Благоевградския театър Нина Болгар, която публиката обожава. Тя ще изпълнява ролята на Госпожа Пернел.     

За спектакъла са поканени двама гост-актьори – Ния Кръстева, която е част от трупата на Младежки театър – София, през март ще бъде Елмира на сцената в Благоевград. В образа на коварния Тартюф ще видим гост-актьора Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. Той е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, а след кастинг влиза във Варненската трупа за известен период от време. В репетиции за спектакъла влязоха още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Лъчезар Кацарски, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева, част трупата на театъра, която в последната половин година получи нов облик, благодарение на много млади попълнения.    

Този впечатляващ актьорски екип е ръководен от режисьора Дамян Тенев, който в последните години се утвърди като едно от най- любопитните и следени имена на българския театър.Той завършва НАТФИЗ през 2011г., специалност „Актьорско майсторство“ в класа на проф. Красимир Спасов, а през 2017 г. завършва режисура.     

В театъра кипи подготовка, а билетите се очаква да бъдат в продажба през втората половина на февруари.