Възстановяват се учебните занимания на територията на цялата Благоевградска област

„От утре, 12 март, се възстановяват учебните занимания на територията на цялата Благоевградска област“ – съобщи в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна инспекция. 

Той информира, че тази сутрин са получени две предписания от Министерството на здравеопазването до всички кметове в областта и началника на РУО за засилена дезинфекция на училищата – подове, повърхности, врати, прозорци, проветряване на класните стаи. В началото на всеки час ще бъдат отделяни 5 минути, в които учениците ще получават съвети за спазване на лична хигиена.

Второто предписание е до всички кметове на общини за засилен филтър в детските градини и ясли. Болните деца няма да се допускат, а дезинфекция ще се извършва най-малко 3 пъти на ден.

„В училище няма да се прави филтър, съветвам родителите: ако децата са болни – имат температура, общо неразположение, кашлят – да не посещават училище“ – препоръча д-р Калоянов и допълни, че днес стойностите на грип Б са значително по-ниски.