Започва приемът на заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници

Община Благоевград обявява прием за заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници, сувенири и цветя за Св. Валентин. Базарът ще бъде в рамките на месец (08 февруари-09 март 2022 година). Местата за ползване на открита площ са ул. „Тодор Александров“, пл. „България“, ул. „Димитър Талев“, пл. „Георги Измирлиев“, ж.к. „Еленово“ и ж.к. „Струмско“. Таксата за едно място от 2 кв.м е 7.20 лева с ДДС на ден. 

Заявленията са по образец (за ползване на открита площ за продажба на мартеници), а бланка може да бъде получена на Деловодството на Общината, където следва да бъдат и входирани в срок до 07 февруари 2022 година. Заявление се подава, след като се уточни номерът на желаното място, съгласно одобрените схеми, които ще бъдат изложени пред зала 5 в Общинска администрация. 

Съгласно Решение на Комисията по преместваемите обекти № IІI.2 по Протокол №1/20.01.2022 г. едно лице има право да подаде молба само за две места, от които само едно пред МОЛ “Ларго”. 

В едноседмичен срок, след подаване на заявлението, лицето следва да заплати дължимата такса на касата на Общината. В случай, че срокът не се спази, заявените места се предоставят на други лица.