Баба живее във фургон с освирепели кучета

Повече от 25 години възрастна жена от Благоевград живее в мизерни условия. Жената пребивава във фургон, намиращ се в промишлената зона на областния център на Пиринско, близо до метан станция. Компания й правят няколко улични кучета. Ежедневно в района се разнася невероятна смрад, примесена с миризма на метан. Хората, преминаващи през това място са потресени от гледката и недоумяват как е възможно в 21-ви век, в една европейска държава, възрастна жена да живее буквално като животно. Пейзажът, на който се натъкваме е потресаващ: фургонът няма прозорци, вътре не прониква светлина, няма въздух, а наоколо се разнася невероятна смрад. Тази картина се е превърнала в ежедневие за работещите в близкия автосервиз и намиращата се в съседство метан станция.
Тя във фургона няма дори легло. Един ден ме накара да й закача, некой й подарил камуфлажни дрехи и влезох вътре едва изтърпях де лоша миризма, закачих ги на един пирон имаше пирон, не можах да вида легло.Имала е дюшек обаче една зима гледам пушеци се вдигат, беше го изгорела, разказа Тодор Стоицов.
Възрастната жена е недружелюбна, на никого не се доверява и не допуска в жилището си неканени гости. Никой не знае как точно се казва, повечето твърдят, че в миналото е била учителка. От години бабата е свикнала да живее в мизерия, дори твърди че се чувства добре. Обитателката на необичайното жилище се къпе с дъждовна вода, взема малка пенсия, а пък добри хора от време навреме й подхвърлят по някой лев. Минувачи твърдят, че жената често стои до камионите, мръсна и гладна, а понякога търси пари от клиенти на метан станцията.
Затъналата в боклуци и вехтории възрастна жена изглежда необщителна и подивяла. Страхува се от хората, смята че идват да я арестуват. Работещите в метан станцията неколкократно са се обръщали към социалните служби. Жената обаче не пожелала да смени жилището си с уютна стая в социален дом.
И така, години наред благоевградчани си задават въпроса коя институция ще реши проблема. От социалната служба поясниха, че насила жената не може да бъде изведена в социален дом. В момента се изяснява самоличността й, ще се изследва и здравословното й състояние, в случай, че има проблем може да бъде настанена в болнично заведение. Уведомена е полицията. Докато процедурите се точат обаче, ще дойде зимата, поредната зима която бабата ще изкара в мизерния фургон, спейки в компанията на освирепели кучета, а ако има сняг, няма кой да вземе пенсията й или пък да й помогне.