Новините

Кафяво мече е най-новият обитател на благоевградския зоопарк. То е в добро здравословно състояние и се чувства спокойно. 

Мееждународният ден на "Междузвездни войни" е неофициален празник, който събира феновете на космическата приключенска поредица всяка година на 4 май.

На 5 май 2023 г. (петък) от 10:00 до 12:00 ч. катедра „Здравни грижи“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ организира Ден на отворените врати за представяне на специалност „Акушерка“.

С пълно мнозинство съветниците в Общински съвет Благоевград одобриха създаването на временна комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели за Районен съд Благоевград, която ще разгледа подадените документи и ще проведе интервюта с кандидати

В Благоевград започва нова фаза на програмата за саниране на жилищни сгради. Това обявиха от общината на града, която съвместно със собствениците на сградите ще финансира проекта.

Комунистическия строителен мастодонт и бивш символ на Благоевград е оценено на близо 17 милиона лева. В момента е във владение на кредитори, срещу 5 000 000 лева дълг.

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ отбелязаха днес с празнично шествие Международния ден на театъра. 

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква извънредно заседание на 23 март 2023 година /четвъртък/ от 09:30 часа в зала „22-ри Септември”.

ЮЗУ “Неофит Рилски” обяви конкурс за мобилност на студенти, докторанти и членове на академичния състав за учебната 2023-2024 г, по програма “Еразъм +”.

Общински съвет Благоевград гласува 750 хил. лв. субсидия за ОФК „Пирин“ и 200 хил. лв. за спортните клубове в Община Благоевград по време на извънредно заседание на местния парламент.

Може да публикувате своята новина/снимка в Благоевград Инфо като попълните следната форма.

Subscribe to Новините