Новините

Втората масова дезакаризация за 2024 г. ще се осъществи от 14 юни до 19 юни при благоприятни метеорологични условия.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) позволи довършването на магистрала "Струма" с изграждането на едното платно извън Кресненското дефиле. Това се разбира от решение на ведомството, публикувано на сайта.

Минималната заплата вече е 933 лв. Увеличението спрямо миналата година е с 19.6%, или със 153 лв. Размерът й е определен през октомври 2023 г.

Професорът по международно право д-р Николай Марин е новият ректор на Югозападния университет в Благоевград. Той получи подкрепа от 275 гласа, а неговият опонент проф. д-р Преслав Димитров от Стопанския факултет - 64, предаде БНР.

Той положи клетва на свикано от областния управител Мария Димова тържествено първо заседание на Общински съвет 2023 – 2027 г. заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места в общината.  


Със своя заповед областният управител на област Благоевград, Мария Димова, свиква първото заседание на новоизбрания общински съвет за мандат 2023 – 2027 г.

Методи Байкушев е новият кмет на Благоевград, сочат окончателните данни от ЦИК. Той получава 13 611 гласа (50.21%) срещу Илко Стоянов (независим, подкрепен от ГЕРБ) - 12 805 (47.24%). "Не подкрепям никого" са посочили 693 човека (2.56%).

С внушителен мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“ и празничен концерт на ансамбъл „Пирин“, Благоевград ще отбележи 111 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество.

ЦИК проведе жребия за определяне на номерата в бюлетината на партиите и коалициите за местните избори за 29 октомври. Това са номерата на партиите и коалициите при националната регистрация.

Кандидатът за кмет на Благоевград и водач на листата за Общински съвет от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" Методи Байкушев, заедно с кандидатите за общински съветници, се регистрираха в

Може да публикувате своята новина/снимка в Благоевград Инфо като попълните следната форма.

Subscribe to Новините