Благоевград

След Освобождението от 1878 година Берлинския договор разкъсва българските земи и Горна Джумая и Пиринска Македония са върнати в пределите на Османската империя. Свободата в Горноджумайско идва 34 години по-късно, на 5 октомври 1912 година.

Историята отсъжда град Горна Джумая да бъде освобождаван два пъти. Първият път е на 12 февруари 1878 година, но жителите на града се радват на свободата си само 138 дни.

На специална пресконференция Маргарита Мачева - директор на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ разкри повече за предстоящия Балкански театрален фестивал 2022 в Благоевград.

НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“ и Югозападното държавно предприятие обогатиха реките със 150 кг зарибителен материал. Пъстървите бяха пуснати в Бела река, Сушишка, Пирволска, Стренска, Санданска Бистрица и Пиринска Бистрица.

692 е броят на първокласниците в община Благоевград които за първи път ще пристъпят прага на училището в утрешния ден. Те са разпределени в 30 паралелки.

Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб Олимпикс към Американския университет в България (АУБ) се проведе за 17-та поредна година, с финал тази неделя, събирайки над 800 участници и гости.

Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб Олимпикс към Американския университет в България (АУБ), ще се проведе за 17-та поредна година и ще включи 17 различни дисциплини.

Процесът започва от утре, 08 април, като първоначално ще бъдат обхванати булевардите „Васил Левски“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Пейо Явoров“ Димитър Солунски“, улиците „Иван Михайлов“, „Ал. Стамболийски“ и „Яне Сандански“.

Стартира процес по обновяване на тревните площи на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Първото му издание е през 1988-ма година. Основният организатор е Драматичният театър „Никола Вапцаров“.

Subscribe to Благоевград