Благоевград

Втората масова дезакаризация за 2024 г. ще се осъществи от 14 юни до 19 юни при благоприятни метеорологични условия.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) позволи довършването на магистрала "Струма" с изграждането на едното платно извън Кресненското дефиле. Това се разбира от решение на ведомството, публикувано на сайта.

Професорът по международно право д-р Николай Марин е новият ректор на Югозападния университет в Благоевград. Той получи подкрепа от 275 гласа, а неговият опонент проф. д-р Преслав Димитров от Стопанския факултет - 64, предаде БНР.

Той положи клетва на свикано от областния управител Мария Димова тържествено първо заседание на Общински съвет 2023 – 2027 г. заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места в общината.  


Със своя заповед областният управител на област Благоевград, Мария Димова, свиква първото заседание на новоизбрания общински съвет за мандат 2023 – 2027 г.

Методи Байкушев е новият кмет на Благоевград, сочат окончателните данни от ЦИК. Той получава 13 611 гласа (50.21%) срещу Илко Стоянов (независим, подкрепен от ГЕРБ) - 12 805 (47.24%). "Не подкрепям никого" са посочили 693 човека (2.56%).

С внушителен мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“ и празничен концерт на ансамбъл „Пирин“, Благоевград ще отбележи 111 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество.

Кандидатът за кмет на Благоевград и водач на листата за Общински съвет от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" Методи Байкушев, заедно с кандидатите за общински съветници, се регистрираха в

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на град Симитли, област Благоевград. Трусът е регистриран в 8:25 ч. тази сутрин и е усетен в градовете Симитли, Благоевград и Гоце Делчев.

ЦИК назначи общинските комисии за изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

Мартин Бусаров от ГЕРБ-СДС ще бъде председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград. 

Subscribe to Благоевград