Култура

Всяка беда е временна, изкуството и човешкото общуване са вечни – с тези думи кметът на община Банско Иван Кадев откри XXIII Международен джаз фестивал Банско.

На 11 март, от 19:00ч. зрителите ще се насладят на класическата комедия на нравите, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света.

На 21.02. в 18:00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита изложбата "Дипломация и изкуство" по повод 140 години от началото на българската дипломатическа служба.

Тази събота (22 февруари), от 11:00ч. програма „Съботен театър” представя „Красавицата и Звяра” от Димитър Жеков.

Въздействащият спектакъл „Вампир” от Антон Страшимиров се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград на 20 и 21 февруари, от 19:00ч. 

Драматичен театър – Благоевград кани своите зрители на един „екстремно” различен 14 февруари – много хумор и промоционални цени на билети. 

Във фонда на Регионален исторически музей - Благоевград се съхраняват 24 картини на големия български художник Златю Бояджиев.

На 16 декември (понеделник), от 18:30 часа Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла „"Коледна песен" по Чарлз Дикенс.

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград отбеляза своя 100-тен юбилеен творчески сезон с емоционално събитие, което събра огромното семейство на  най–голямата културна институция в Югозападна България. 

С огромен успех продължават концертите на хора „Мистерията на българските гласове“ с Лиса Джерард от есенното им турне за представяне на албума „БууЧииМиш“. След Скопие, Загреб, Любляна и Прага дойде ред на четирите скандинавски столици.

Subscribe to Култура