ФК Пирин отново става общински

"Пирин" остана без собственик, след като американският бизнесмен Пол Белогур обяви, че напуска футболния клуб

В официално изявление американеца информира, че ще дари акциите си безвъзмездно на общината в Благоевград.

В обръщението си Белогур подчерта, че през последните 3 години, откакто той бе собственик на "Пирин", е успял да вкара отбора в Първа лига и да го задържи в елита. Освен това е ремонтирал трибуната на ст. "Христо Ботев", подменил е седалките, модернизирал е административната сграда и съблекалните, купил е нов автобус за първия тим, светлинно табло и т.н.

"Искам да Ви съобщя, че дойде времето, в което този труден, но успешен път за мен като собственик на клуба приключи. Продължавам работата си върху основните си бизнеси в Австралия и САЩ. Ще даря всички си акции на Община Благоевград абсолютно безвъзмездно. Вярвам, че това е най-доброто за клуба. Градът и Общината се оказаха най-надеждният ни партньор", заяви Белогур. Той допълни, че ще продължи да помага на клуба като рекламодател и изрази увереност, че кметът Илко Стоянов е правилният човек, който може да помогне сега на "Пирин".

За финансовите проблеми в "Пирин" се знаеше от няколко месеца. Президентът на клуба Станислав Манолев призна преди дни, че има забавени плащания към футболисти и служители, но те не били много големи. Заедно с това Манолев отрече спекулациите, че отборът е стачкувал заради неполучени заплати.

Финансовите проблеми се отразиха и върху резултатите на "Пирин". В момента благоевградчани са на 14-о място от общо 16 отбора в Първа лига с актив от 12 т., като са само на 4 т. пред последния - "Спартак 1918".