„Фолкън“ – Благоевград първенци отборно на Държавното първенство по таекуондо ITF

За поредна година най-добрият клуб по Таекуондо ITF у нас „Фолкън“ – Благоевград спечели първо място в отборното класиране по медали на Държавното първенство, което се проведе в Панагюрище.

В дисциплината спаринг състезателите от областния център спечелиха 14 златни, 4 сребърни и 5 бронзови отличия, като оставиха зад себе си Тайгър Тийм и Калоян Ладимекс.

При мъжете без конкуренция бяха Кирил Илиев, Антон Огорелков, Олег Василев, Любомир Бакалски, Рами Шау и Дени Велев. И шестимата таекуондисти получиха квоти за националния отбор, на които предстои подготовка за Европейско първенство.

При юношите и девойките петима от „Фолкън“ стъпиха на най-високото стъпало на почетната стълбица. Шампиони са Нели Тодорова, Николай Ангелов, Любомир Дракалийски, Георги Ридарски и Николай Гелински. Те също ще бъдат част от лагера на националния отбор, както и заелите второ място на първенството Кристиан Ранчов, Драгомир Паланкалиев и Кристиан Андонов. Двама от шампионите при мъжете Любомир Бакалски и Дени Велев влязоха и в ролята на треньори, по време на спраниг срещите на юношите и девойките, като помогнаха с ценни съвети по-малките таекуондисти на "Фолкън".

На държавното първенство в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище участваха над 300 състезатели от всички клубове в страната, развиващи таекуондо ITF.