Илко Стоянов встъпва в длъжност кмет на Благоевград на 16 юли

Председателят на Общински съвет –  Благоевград Радослав Тасков проведе първа работна среща с новоизбрания кмет на Община Благоевград Илко Стоянов и Областния управител Николай Шушков. 

Основна тема на разговора бе определяне датата за провеждане на извънредно заседание на Общински съвет – Благоевград, на което спечелилият изборите на 4 юли, да положи клетва като кмет на Община Благоевград. Взето бе решение тържествената сесия на Общински съвет – Благоевград да бъде насрочена за 16 юли от 09.30 часа в зала „22-ри септември”. В този ден Илко Стоянов ще положи клетва и ще встъпи в длъжността кмет на Община Благоевград.

„Изборите бяха честни и демократични!” - това е общата оценка на управляващите, стана ясно на провелата се среща в кабинета на председателя на Общинския съвет Радослав Тасков. По време на работната среща бяха разгледани и въпроси, свързани с работното взаимодействие между общинска администрация, Общински съвет и Община Благоевград. И трите страни декларираха желание за съвместна работа и решаване на належащите проблеми, в най-кратки срокове. Бяха обсъдени и други въпроси от местен характер, свързани с механизмите и средствата, които могат да бъдат използвани, за да може Община Благоевград да се развива в положителна посока.