Решения от извънредното заседание на местния парламент в Благоевград

9-членен ще бъде председателският състав на ОбС – Благоевград. Това бе решено на днешното извънредното заседание. Освен това решение, съветниците гласуваха и още 10 точки, залегнали в програмата. Четири от тях бяха извънредни.

Председателят на общинския съвет в Благоевград вече ще бъде подпомаган от 8 представители от многоликия политически местен парламент. Две дами ще присъстват в него – Гергана Муртова от местна коалиция ЕНП, и съименичката й Гергана Янчева от БСП. Евгени Бибов от ГЕРБ, представителят на местната коалиция „Обединена социалдемокрация“ – Христо Ковачки, Мехмед Вакльов от ДПС, Иван Ризов от ВМРО,  Кирил Ваклинов от АБВ и общинският лидер на ДСБ, представляващ местна коалиция, Калоян Ханджийски ще определят диалога в местния парламнт. Според Ханджийски началото на добрия тон вече е поставен.

Днес бяха гласувани четири извънредни точки. Общинското дружество „Благоевград фест“ е официално закрито. Съветниците одобриха и предложението на кмета Румен Томов,  плувен комплекс „Пирин“ в кв. Еленово да премине в активите на общинското предприятие "Спортни имоти". Местните парламентаристи дадоха и съгласието си за разсрочено плащане на общински кредит в размер на 7 милиона лева, които общината е взела, за да изплати суми по европейски проекти.  Другата извънредна точка в дневния ред, промяна в структурата на общинската администрация, също бе одобрена в началото на заседанието.

Кметът Румен Томов обяви, че ангажираният с управлението на дейността на преструктурираните две дружества персонал няма да бъде съкращаван, а ще бъде пренасочен в дейността на общинската администрация.

В началото на днешното заседание беше извършена смяна в състава на общинския съвет. Д-р Владимир Пандев положи клетва като общински съветник от БСП, след като освободилата мястото Мария Стойнева вече е състава на местната администрация като секретар на общината.