"Столицата на санирането" се готви за нова вълна от обновления

Кметът обещава повече контрол

В Благоевград започва нова фаза на програмата за саниране на жилищни сгради. Това обявиха от общината на града, която съвместно със собствениците на сградите ще финансира проекта.

Благоевград е известен като "Столицата на санирането" и това не е случайно. От началото на програмата през 2011 година до момента в града са санирани над 130 жилищни сгради, което е рекорд за България.

Целта на програмата е да се намали енергийната зависимост на сградите, да се подобри комфорта на живущите в тях и да се намалят емисиите на въглероден двуокис. Санираните сгради получават нова топлоизолация, нови дограми и променят външния си вид.

Собствениците на жилищните сгради, които желаят да участват в програмата за саниране, могат да се свържат с общината на града. Там ще получат необходимата информация и ще бъдат запознати със схемата за финансиране на проекта.

Програмата за саниране на жилищни сгради е насочена към опазване на околната среда и подобряване на качеството на живот на гражданите. Това е важна и необходима стъпка за устойчивото развитие на града и страната.

В Община Благоевград до момента има внесени 20 заявления от Сдружения на етажната собственост за кандидатстване по програмата за безплатно саниране, като общинска администрация напомня, че крайният срок за всички желаещи да се включат в процедурата е 10 май.

Специално сформиран екип от експерти на Община Благоевград осигурява необходимата информация и подпомага сдруженията, които срещат трудности при изготвянето на необходимите за кандидатстване документи.