ОбС Благоевград

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква извънредно заседание на 23 март 2023 година /четвъртък/ от 09:30 часа в зала „22-ри Септември”.

Общински съвет Благоевград гласува 750 хил. лв. субсидия за ОФК „Пирин“ и 200 хил. лв. за спортните клубове в Община Благоевград по време на извънредно заседание на местния парламент.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка в страната и предприетите мерки с обявеното извънредно положение, общинските съветници от група „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД – ЕНП-СДС-БДО” в Общински съвет Благоевград, предлагат:

С решение № 2002 от 07.02.2020 г. Върховен административен съд оставя в сила решението на Административен съд – Благоевград, с което се потвърждава Решение № 280-МИ/29.10.2019 г.

На състоялата се днес извънредна сесия на Общински съвет Благоевград бяха взети няколко решения във връзка с преустановяване експлоатацията на общинско депо за твърди битови отпадъци намиращо се в землището на с. Бучино, община Благоевград.

Николай Бошкилов бе избран на редовна сесия на съвета днес. Процедурата се наложи, след като досегашния председател на комисията се отказа от поста.

На извънредно заседание на Общински съвет- Благоевград бяха приети 3 точки, включени в дневния ред.

Със скромната церемония днес новият председател на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков пое официално управлението на местния парламент от предшественика си Даниела Савеклиева.

Той сменя поста на влязлата в Народното събрание Даниела Савеклиева от ГЕРБ.

Нов общински съветник ще положи клетва на предстоящата утре сесия на Общински съвет – Благоевград. Новото попълнения в местния парламент е Лъчезар Станински от листата на ГЕРБ.

Subscribe to ОбС Благоевград