Клубът на Лечков - длъжник в огромни размери

След като месеци наред Йордан Лечков орева цяла България с огромните суми, които ЦСКА му дължи, се оказа, че самият футболен клуб на легендата ни от близкото минало дължи на държавата в лицето на НАП почти 500 000 лв. Ексклузивно ivomirchev.com получи официалното писмо от ЧСИ Милен Бъзински, относно задълженията на отбора от Сливен.
Странна е ситуацията, при която вицепрезидент на БФС с всички сили прокарва решение за спиране на картотеките на футболен клуб, който му дължи пари (320 000лв. до миналия петък). Докато в същия момент клубът, на който самият Лечков е президент - Сливен-2000, има близо половин милион дълг към държавата и предполагаем общ дълг около 800 000лв.
През изминалата седмица Лече (който всички българи обичаха като футболист) навсякъде прокламираше правилата на УЕФА, според които клубовете със задължения не могат да извършват трансфери. В крайна сметка успя да спре всички трансфери в ЦСКА. Какво се оказа, обаче, след като ЦСКА му изплати всички дължими суми - Лечков е действал с двоен стандарт. Вместо да забрани трансферите и в ЦСКА, и в Сливен-2000, той лобира само за ЦСКА - отборът, от който той самия тръгна в Европа...
Сега най-любопитна ще бъде позицията на БФС. Свидетели сме на избирателно прилагане на разпоредбите на УЕФА. При всички положения самата организация (УЕФА) трябва също да бъде сезирана за действията на БФС и част от хората в Изпълкома.