Община Благоевград внесе в ЦИК протокола от проведените консултации

Община Благоевград внесе днес в ЦИК протокола от проведените консултации между политическите сили за състав на Общинска избирателна комисия. Протоколът не е подписан от представители на ПП „ДПС” и ПП „НДСВ”. Заедно с него в ЦИК са внесени 3 особени мнения – на ПП ГЕРБ, ПП Атака и Синята коалиция, възразяващи срещу предложението на ПП ДПС за секретар на ОбИК да бъде определен представител на ПП ДПС.
Внесените в ЦИК предложения за състав на ОбИК – Благоевград са:.
Цветанка Василева Терзийска – председател – ПП ГЕРБ
Йордан Стефанов Симонски – зам. председател – КБ
Чавдар Максимов Молов – секретар – ПП ДПС
Елена Христова Димитрова – секретар – Синята коалиция
Мая Януш Драгиева – член – ПП ГЕРБ
Васил Михайлов Стоянов– член – ПП ГЕРБ
Маргарита Кръстева Тодорова– член – ПП ГЕРБ
Димитър Станкев Колев– член – ПП ГЕРБ
Стоян Борисов Терзийски– член – ПП ГЕРБ
Лиляна Георгиева Войнова– член – ПП ГЕРБ
Елена Иванова Панчева– член – ПП ГЕРБ
Бойка Николова Юсева – член – КБ
Стоян Христов Христов – член - КБ
Зоя Костадинова Георгиева – член – ПП ДПС
Пенка Димитрова Хамамджиева – член – ПП ДПС
Светлана Николова Радулова – член – ПП НДСВ
Виолета Методиева Джалева – член ПП Атака

В срок до 18 август ЦИК ще назначи Общинска избирателна комисия по направените предложения на партиите и коалициите от партии при спазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 41-ото Народно събрание, съобразно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 21 юни 2011 г. . Съгласно решението на ЦИК (т.2.) тази комисия ще осъществява правомощията на районна избирателна комисия при провеждането на изборите за президент. и вицепрезидент, които се провеждат в деня на провеждането на избори за общински съветници и кметове.
Съгласно т. 15.4 на Решение № 30 от 18.07.2011 г. на ЦИК, броят на членовете на ОИК за община Благоевград (с до 150 избирателни секции) е общо 17, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е, както следва: за ПП „ГЕРБ" - 8 членове, за „Коалиция за България" - 3 членове, за ПП „ДПС" - 3 членове, за ПП „Атака" - 1 член, за „Синята коалиция" - 1 член, за ПП „НДСВ" - 1 член.