Нова детска площадка в кв. „Гоце Делчев” град Разлог

Откриването на детската площадка, което се превърна в истинско лятно детско парти, зарадва десетките малчугани от квартала, както и техните родители. С много балони, музика и детски усмивки детската площадка бе открита. По традиция бе прелята вода и бе разчупена питка.

„Проектът за оборудването на този детски кът бе заложен в сферата на социалната дейност на Община Разлог от самото начало на моето управление. Защото за мен, за екипа, с който работя и за всички ни е особено важно децата ни да могат да играят спокойно, безгрижно, да имат едно прекрасно детство, а родителите да чувстват всеки ден грижата за техните деца.”, каза при откриването кметът на Разлог Красимир Герчев, като не пропусна да пожелае здраве и повече деца в квартала.

На новата детска площадка децата ще играят на комбинирано детско съоръжение с люлка, пързалка, стена за катерене и баскетболен кош. Монтиране е специална удароустойчива настилка, която предпазва децата
от нараняване при падане. Поставени са пейки и чешмишка. За безопасната и безгрижна игра на децата са монтирани парапети и предпазни огради. Пространството около детската площадка е затревено, положени са павета
за разходка и парково осветление. На същото това мястото преди години се намираше пиаца за таксита, впоследствие заведение, без условията за безопасна игра на децата.

Предстои изграждането на площадки за игра и спорт на децата и младежите в съставните населени места на общината. Вече приключват ремонтните дейностите по спортната площадка в село Бачево и в двора на ОУ „Никола Парапунов” в Разлог.