Заместник-министър Деяна Костадинова ще се срещне с холандска парламентарна делегация

Заместник-министърът на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще се срещне с холандска парламентарна делегация на 22 август 2011 г., в 10:00 часа, в зала 2 на МТСП. На срещата ще присъства и заместник-изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Николай Николов.

Чуждестранната делегация пристига в България, за да се поучи от опита на скорошната трудова миграция към Нидерландия от Централна и Източна Европа. Резултатите от визитата могат да послужат за основа на дебатите между парламента и правителството относно достъпа на българска и румънска работна ръка до холандския трудов пазар. Делегацията включва членове на пет политически партии, представени във Втората камара. Те ще се срещнат с представители на централната и местната власт, холандски компании, опериращи в България, както и с безработни граждани.

По-късно, същия ден, са насрочени срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, изпълнителния секретар на КНСБ Атанаска Тодорова и др. Програмата на визитата включва още срещи с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев и Регионалната служба по заетостта в града, които ще се състоят на 23 август 2011 г.