160 младежи участваха във втория футболен турнир в Банско за купата на CSIF

На първо място с класира Славия – София с А отбора си. Втори станаха младежите на Пирин - Благоевград, следвани от втория отбор на Славия. На четвърто място е Ботев 2002 - Пловдив, на пето – Левски - София, на шесто - домакините от Банско. Отборите на Вихрен - Сандански и Неврокоп - Гоце Делчев заеха съответно 7 и 8 място. Купите връчиха зам.-министърът на физическото възпитатие и спорта доц. Лазар Каменов, кметът на Банско Александър Краваров и председателят на Аматьорската футболна лига – Валентин Чакъров.

„Радвам се, че турнирът се провежда за втори път под патронажа на министър Свилен Нейков. На вашата 12-годишна възраст вие се учите да работите в екип, да постигате успешно целите си и да радвате цяла България. Пожелавам ви да достигнете майсторството на вашите идоли – Брбатов, Меси, Стойчков,” каза заместник-министър Лазар Каменов при награждаването.

Осемте отбора получиха топки от Община Банско и БФС, както и ваучери за бзплатно посщение на аквапарка в Благоевград.

Кристофър Каприоти от Ботев - Пловдив получи индивидуален приз за най-добър вратар, а Мартин Костадинов от Пирин - Благоевград бе отличен като най-добър защитник. Награди получиха още Асен Максимов в от първи отбор на Славия – за най-техничен състезател и Кристиян Димитров от втория отбор на Славия за най-добър нападател.